1658
Groen doen; alleen kom je ver, samen kom je verder!
Gepubliceerd: 28-10-2022 Laatste update: 01-11-2022

Af en toe lees je een nieuwsbericht waarin staat dat we steeds individualistischer worden. Van leegloop bij verenigingen tot meer thuiswerken, mensen lijken er niet socialer op te worden. Toch vinden wij bij Wonenonline.nl dat dit niet waar is! Wij zien namelijk steeds meer gezellige initiatieven ontstaan die mensen juist bij elkaar brengen. Veel van deze ideeën ontstaan in het kader van groen doen en duurzaamheid. Welke op het gebied van wonen wij leuke ideeën vinden? Lees snel verder!

Deel de zon met de VVE

Dat zonnepanelen alleen weggelegd zijn voor mensen met een groot eigen huis -en daarmee een eigen dak om ze op te plaatsen- dat is inmiddels echt een achterhaald beeld. Stel bij de eerstvolgende vergadering van jouw VVE voor om samen in te zetten op duurzaamheid! Niet alleen goed voor het klimaat maar ook nog eens voor de portemonnee van jullie allen. Daarnaast schept het een gezamenlijk doel en plan. 

Leg het vast met een gebruiksovereenkomst

Hoe je zonnepanelen met de VVE juridisch regelt? Heel eenvoudig. Plaats zonnepanelen op jullie gezamenlijke dak en leg dit vast in een zogenoemd zonnepanelen gebruiksovereenkomst VVE. Daarin wordt alles beschreven, eerlijk verdeeld en juridisch vastgelegd. Wil je hier advies en/of hulp bij? Dan is Recht & Raad de juiste partij.

inspiratiebrochures1.png

Eerlijk zullen we alles delen

Nu we toch aan het verdelen zijn, dan hebben we nog wel een ideetje! De deeleconomie heeft afgelopen jaar een enorme vlucht genomen, ook op het gebied van gereedschap en andere huishoudelijke spullen. Het is tegenwoordig echt niet meer nodig alles zelf aan te schaffen -van een ladder tot een hogedrukspuit-, alles is te lenen. Hier zijn zelfs speciale platformen zoals Peerby voor. Heb je zelf iets wat je wel af en toe uit kunt lenen? Zet dit dan ook online en verdien hiermee een extra fijn zakcentje. En leuke bijkomstigheid; voor je het weet zit je bij de uitleners in de tuin een kop koffie te drinken en de laatste klustips uit te wisselen!

Deelvervoer

Met meer thuiswerken en de focus op duurzaamheid hebben veel huishoudens geen auto (of twee auto’s) meer nodig. In plaats daarvan maken veel mensen gebruik van deelvervoer. Denk aan de vele elektrische deelscooters maar ook duurzame deelauto’s! Een super-idee wanneer je niet dagelijks een auto nodig hebt. Daarnaast zijn er ook sites als Snappcar.nl waar je eenvoudig de auto van buren kunt lenen. Naast dat dit super handig en voordelig is, is het ook nog eens gezellig. Je zult zien dat je meteen een leukere band krijgt met de mensen in de buurt.

Kortom, sommige dingen zoals het aantal leden van verenigingen lopen terug, maar hier komen wat ons betreft ook meteen weer andere leuke zaken voor terug. Of je nu gezamenlijk met je VVE een plan maakt om jullie huizen te verduurzamen of dat je samen gaat klussen en spullen uitleent. Ook vandaag de dag kun je nog steeds super sociaal doen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide