1534
Vijf redenen om zonnepanelen aan te schaffen
Gepubliceerd: 09-11-2018

Op steeds meer daken prijken trots zonnepanelen, klaar om de woning van duurzame energie te voorzien. Hoewel het aanzicht even wennen was, is Nederland nu echt om: zonnepanelen blijken een goede én groene investering! Nog niet overtuigd? Hier vind je vijf belangrijke voordelen van zonnepanelen.

 

  1. Lagere energierekening

De aanschaf van zonnepanelen is een investering, die zich na verloop van tijd écht uitbetaalt. Met tien zonnepanelen op het dak bespaar je al gauw 600 euro per jaar; voorzie je met zonnepanelen een volledig huishouden van 4 personen van energie, dan scheelt dit jaarlijks wel 1000 euro. De meeste zonnepanelen verdien je dankzij deze besparing binnen 10 jaar terug, en omdat ze gemiddeld 25 jaar meegaan is dit echt een goede investering. Bovendien ben je niet meer afhankelijk van energieleveranciers die de prijzen omhoog gooien.

inspiratiebrochures1.png

  1. Milieubewust

De aarde heeft het zwaar, met zoveel mensen die haar bronnen opgebruiken. Zonnepanelen vormen een duurzame manier van energieopwekking waarmee de CO2 uitstoot van je huishouden sterk omlaag gaat. Zo draag je bij aan een beter milieu! Hoewel zonnepanelen schone energie leveren vraagt het productieproces natuurlijk wel wat van het milieu; maar de energie die verbruikt wordt tijdens de productie is na 2 tot 3 jaar al gecompenseerd door het hoge rendement van de zonnepanelen!

  1. Fijn in gebruik

Zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar en vragen in die tijd weinig onderhoud. Ze hebben geen bewegende onderdelen, en het meeste vuil spoelt met de regen weg. Toch is het goed om 1 à 2 keer per jaar met een zachte spons en wat water eventueel achtergebleven vuil te verwijderen. Zonnepanelen zijn veilig in gebruik en heerlijk stil.

  1. Slimme investering

Investeren in zonnepanelen is over het algemeen gunstiger dan je spaargeld op de bank wegzetten. En wek je meer energie op dan je verbruikt? Dat kun je terugleveren aan een energieleverancier, waarvoor je dan weer een vergoeding krijgt.

  1. Aantrekkingskracht op de woningmarkt

Als je besluit te verhuizen, hoef je geen spijt te hebben van je investering in zonnepanelen. Sinds 2015 is een energielabel verplicht bij de verkoop of verhuur van een huis, en met  zonnepanelen scoor je beter op dit energielabel. Daardoor, en dankzij de voordelen in energiekosten, levert je huis meer op wanneer je het verkoopt. Duurzame huizen doen het goed op de woningmarkt! Ben je al gehecht geraakt aan je zonnepanelen? Dan kun je ze ook meeverhuizen naar je nieuwe stulpje. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide