214
Slimme investeringen voor een energiezuinig huis
Gepubliceerd: 04-03-2024

Tegenwoordig proberen we allemaal een steentje bij te dragen aan de wereld. We zijn druk bezig met het scheiden van afval en nemen we keuzes die duurzamer zijn. Een keuze om duurzamer te gaan leven is om maatregelen te nemen in de energie-efficiëntie van je huis. Wij vertellen je graag wat meer over de keuzes die je kan nemen!

Doe een huisscan!

Je huis verduurzamen is inderdaad een slimme keuze: je bespaart op je energiekosten en het is ook beter voor het milieu. Er zijn heel wat manieren om je huis groener te maken. Maar hoe begin je daarmee? Nou, je zou kunnen starten door te kijken naar wat het meeste effect heeft voor jouw situatie. Hoe weet je nou wat het beste werkt voor jouw huis? Gelukkig kan je heel makkelijk bij homeQgo een huisscan doen. Bij een huisscan wordt er een 3D-model gemaakt van je huis waardoor er overzichtelijk te zien is op welk vlak jij jouw huis kunt verduurzamen.

Verschillende manieren om te verduurzamen

Er zijn een hoop manieren om je huis duurzamer te maken. Je hebt vast al gemerkt dat steeds meer mensen zonnepanelen nemen. Dat doen ze vooral omdat je er vrij makkelijk geld mee kan besparen op je energierekening. Nu vraag je je misschien af hoe zonnepanelen dan werken. Nou zonnepanelen wekken elektriciteit op waardoor je minder afhankelijk bent van je elektriciteitsnet en kun je je energierekening verlagen op lange termijn. Ook is het isoleren van je huis een efficiënte manier om energie te besparen. Je muren, vloeren, daken en ramen worden geïsoleerd om warmteverlies te verminderen. Waterbesparing is ook een goede manier om je huis te verduurzamen. Het verlaagt niet alleen je waterrekening maar ook verkleint het je ecologische impact. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om een low-flow douchekop te nemen of een toilet met dubbele spoelstand om je watergebruik te verminderen.

inspiratiebrochures1.png

Voordelen van een laadpaal aan huis

Voor de mensen onder ons die in een elektrische auto rijden is het nemen van een laadpaal aan huis een fijne optie. Niet alleen om te verduurzamen, maar ook brengt het andere voordelen met zich mee. Het brengt gemak met zich mee, je kunt je auto altijd opladen. Ook hoef je nooit meer bij een laadpaal te wachten want je kunt je auto in de nacht opladen of op momenten dat je jouw auto niet gebruikt. Daarnaast is het goedkoper dan dat je jouw auto onderweg oplaadt en verhoog je de waarde van je huis wanneer je in het bezit bent van een laadpaal!

Verduurzaam je huis

Genoeg manieren om je huis te verduurzamen, maar welke manier past het beste bij jouw huis? Hier kan je gemakkelijk achter komen door het doen van een huisscan. Je huis verduurzamen is niet alleen beter voor de wereld maar ook voor je portemonnee op lange termijn!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide