1149
Het nemen van zonnepanelen voor- en nadelen
Gepubliceerd: 08-04-2022

Zonnepanelen zijn steeds meer opkomend en zijn makkelijk beschikbaar voor de consument. Alleen is de stap om zonnepanelen te nemen een flinke investering. Daarom gaan we in deze blog het hebben over de voor- en nadelen van zonnepanelen. Zo kun je nagaan of de investering, voor jou de investering waard is. 

Nadelen van het nemen van zonnepanelen

Het eerste aspect waar we op in gaan kan beschouwd worden als een nadeel, dit is puur smaak afhankelijk. Want wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen te nemen, worden deze hoogstwaarschijnlijk op het dak van het huis of de garage geplaatst. Sommige kunnen dit als lelijk beschouwen en vinden het geen mooie uitstraling hebben. Bij bijvoorbeeld een heel oud huis kunnen zonnepanelen het karakter van het huis ontnemen. 

Een ander nadeel van zonnepanelen is dat het lastig en gevaarlijk is om thuis de opgewekte energie op te slaan. Er zijn nog geen goede compacte systemen om de stroom van de zonnepanelen thuis veilig op te slaan, deze systemen zijn wel al in ontwikkeling. Daarnaast is het zelf plaatsen van de zonnepanelen ook geen optie, wat er op neer komt dat je dit moet uitbesteden. 

WIN-VLOERKLEED.png

Voordelen van zonnepanelen       

Een voordeel van het niet zelf kunnen plaatsten van de zonnepanelen, is dat wanneer je het door een bedrijf laat doen dat er ook garantie op de plaatsing zit. Zo kun je bijvoorbeeld zonnepanelen laten plaatsen zonder dat jezelf kans loopt om een zonnepaneel kapot te laten gaan. Wanneer het bedrijf een zonnepaneel kapot maakt hoef jij niet op te draaien voor de extra kosten. Het laten plaatsen van de zonnepanelen is niet heel goedkoop, maar is het zeker waard met de garantie die je erbij krijgt. En zo ben je er ook zeker van dat de aansluiting professioneel uitgevoerd wordt. 

Het grootste voordeel van zelf zonnepanelen hebben is dat je letterlijk zelfvoorzienend kan worden als het gaat om stroom. Afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen, kun je genoeg stroom opwekken voor je eigen huishouden. En wanneer de systemen voor het veilig opslaan van de stroom zijn ontwikkeld, kun je ook een voorraad opbouwen voor in de periode met minder zonlicht. Op deze manier kun je bijvoorbeeld het huis verwarmen op jouw eigen pure energie. En na een aantal jaar kun je de investering in de zonnepanelen terugverdienen, met de kosten die je bespaart door zelf stroom op te wekken.     

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide