941
Heb je prijzen voor zonnepanelen aangevraagd? Zo vergelijk je makkelijk offertes
Gepubliceerd: 28-02-2022 Laatste update: 10-08-2023

Heb je bij 1 of meerdere installateurs prijzen voor zonnepanelen aangevraagd maar weet je nu niet goed hoe je die offertes best vergelijkt. In dit artikel vind je enkele handige tips om snel en eenvoudig offertes voor zonnepanelen te lezen, te interpreteren en te vergelijken.

Check of de offerte rekening houdt met jouw situatie

Controleer of de offerte voldoende afgestemd is op jouw aanvraag. Jouw situatie bepaalt grotendeels hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Je hebt ook de keuze uit verschillende types panelen. Zo kan je kiezen voor dunne film zonnepanelen of monokristallijne zonnepanelen. Er is veel keuze. Het type zonnepaneel dat je kiest, hangt ook af van welk soort dak je hebt. Plat of hellend.

Kijk verder dan de totaalprijs, details maken het verschil

inspiratiebrochures1.png

Uiteraard is de totaalprijs zeer belangrijk wanneer je de offerte in handen krijgt. Toch moet je verder kijken dan die totaalprijs. Je houdt best ook rekening met de prijs per soort paneel alsook de extra servicekosten. Op die manier kan je dan jouw beslissing maken.

  1. Wat kosten alle onderdelen afzonderlijk?

Als je een offerte ontvangt, is die op een bepaalde manier opgebouwd. Je vindt er bijvoorbeeld de prijs van zonnepanelen om ze te plaatsen en hoeveel je er zal nodig hebben. Maar ook de extra kosten staan hierop vermeld. Dit zijn de verplaatsingskosten, de installatie van de zonnepanelen en dergelijke. Ten slotte vind je er ook het btw tarief terug. Dit tarief is afhankelijk van welke leeftijd jouw woning heeft.

  1. Vraag je installateur naar referenties

Het is aan te raden dat je goed kijk naar de referenties van de erkend installateur. Aan de hand van zijn referenties krijg je dan een beter beeld over hoe de ervaringen met de installateur waren.

  1. Hou rekening met verplaatsingskosten

Het kan ook zijn dat de installateur vraagt om verplaatsingskosten te betalen. Hoe lokaler je de installateur zoekt, hoe lager de verplaatsingskosten zullen zijn.

  1. Kan je rekenen op garantie en dienstverlening na verkoop?

Een betrouwbaar erkende installateur zal werken met een productgarantie van 10 tot 15 jaar. Sommige installateurs kunnen wel langere garantie geven.

De service na verkoop verschilt meestal van installateur tot installateur. Het kan zijn dat de ene je een gratis onderhoudsbeurt geeft maar dat de andere installateur dit niet doet. Het is daarom belangrijk om dit na te kijken.

Kleine lettertjes, controleer ze

Je mag de kleine lettertjes op de offerte zeker niet vergeten. Je kijkt best na of de erkend installateur alle administratieve verrichtingen zelf regelt. Ook is het belangrijk dat je nagaat of je niet extra zal moeten betalen indien je de offerte annuleert.

Nu je al deze aandachtspunten kent, kan je gericht en vlot offertes aanvragen en vergelijken. Vooraleer je een offerte aanvraagt, vraag steeds de nodige informatie en advies. Heb je op basis daarvan een goed gevoel bij een installateur? Vraag dan zeker naar een offerte.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide