1055
5 redenen om nu te kiezen voor zonnepanelen
Gepubliceerd: 21-06-2022

Zonnepanelen: je hebt er vast al eens gehoord of ze bij anderen op het dak gezien. Zonne-energie is de energie van de toekomst! Twijfel je of je ook moet kiezen voor zonnepanelen? In dit artikel geven wij je 5 redenen om nu te kiezen voor zonnepanelen. Ben jij al benieuwd? Lees dan snel verder en kom erachter wat overstappen op zonne-energie voor jou kan doen.

1. Je draagt een steentje bij aan een beter milieu

Door te kiezen voor zonnepanelen draag je een steentje bij aan een beter milieu. Met zonnepanelen wek je zelf zonne-energie op en stoot je zelfs minder CO2 uit. De stroom van zonnepanelen wordt door een omvormer in wisselstroom omgezet en is vervolgens direct te gebruiken. De stroom die je niet gebruikt, lever je weer aan het stroomnet terug. Dit levert dus niet alleen het milieu iets op, maar jou ook!

2. Je energierekening wordt lager

Als je zonnepanelen laat installeren, wordt je energierekening een stuk lager. De energie die je opwekt met je zonnepanelen, is direct te gebruiken. Hierdoor verbruik je minder stroom van het net en gaat je energierekening omlaag. En dit zal je dus op een positieve manier gaan voelen in je portemonnee.

inspiratiebrochures1.png

3. Beter energielabel = aantrekkelijk voor potentiële kopers

Met een energielabel kun je laten zien hoe energiezuinig je huis is. Als je je woning verkoopt of verhuurt, dien je het energielabel aan de koper of huurder beschikbaar te stellen. Een energielabel zegt op verschillende manieren iets over de duurzaamheid van je huis. Zo wordt er gekeken naar de woonoppervlakte, het bouwjaar, het woningtype, het verwarmings- en ventilatiesysteem en duurzame maatregelen die er genomen zijn, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen.  Als je zonnepanelen op je dak plaatst, kun je een veel beter energielabel krijgen en is je huis ook aantrekkelijker als je je deze later weer wenst te verkopen aan iemand anders. Zelfs als je een plat dak hebt zijn zonnepanelen al interessant.

4. Je WOZ waarde wordt hoger

Door zonnepanelen stijgt je huis in waarde en kan je WOZ stijgen. In de WOZ-beschikking neemt de gemeente ook verbetering mee die je hebt aangebracht in of aan je woning. Dit geldt tevens voor zonnepanelen. Zonnepanelen worden deel van je woning en daarmee als onroerend goed gezien. Dit is zeer handig als je je woning op den duur wenst te verkopen. De voordelen die je zelf hebt, leveren ook een ander meer op.

5. Korte terugverdientijd

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren in prijs gedaald en ook de techniek is steeds meer geoptimaliseerd. Dit maakt dat zonnepanelen nu van hogere kwaliteit zijn en daardoor hogere opbrengsten garanderen. Het rendement is dus veel hoger. Hierdoor is de terugverdientijd voor zonnepanelen veel korter dan voorheen. Daar waar je er eerst 10 jaar over deed om zonnepanelen terug te verdienen, duurt het nu nog maar 5 tot 8 jaar. De investering is dus erg aantrekkelijk en zeker de moeite waard.

Kies ook voor investeren in zonnepanelen en profiteer van alle voordelen die de panelen jou kunnen bieden!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide