1798
Dornbracht Rainsky E
Gepubliceerd: 14-05-2012 Laatste update: 29-03-2022

Met de RainSky E presenteert Dornbracht zijn nieuwste product uit de serie van de Balance Modules. RainSky E is een elektronisch gestuurde regenmodule, waarbij water, damp, licht en geur de choreografie completeert, waarbij de stemmingen van de natuur nagebootst worden.

Om deze stemmingen zo authentisch mogelijk na te bootsen hebben we een ongebruikelijke weg gevolgd, zegt directeur Andreas Dornbracht. "Wij hebben de dichteres Beate Rygiert gevraagd, de morgen en de avond in de natuur en de menselijke ervaringen daarbij in twee gedichten te omschrijven. Deze gedichten hebben we als basis voor de ontwikkeling van de elementen en processen van de drie scenarios van de RainSky E genomen: restart, reload en return". De aparte douchevelden regengordijn, hoofddouche en lichaamsdouche alsook de dampdouches zijn volgens deze choreografie van het elektronische bedieningspaneel gekozen, alsook de geïntegreerde verlichting en de drie verschillende geuren.

Daardoor regent het uit de RainSky E, anders dan buiten, altijd precies zo, zoals dat door de gebruiker gewenst is: restart wekt zacht de levensenergie. Het douchende wordt in een weldadig warme regenbui gehuld, die beetje bij beetje aan temperatuur verliest. Aangenaam koele dampstoten wekken tenslotte de bloedsomloop op. De ontwaaktoestand wordt aangewakkerd en gestabiliseerd. Aansluitend stijgt de temperatuur weer. Reload is een luchtige straal, die tegelijk losmaakt en opwekkend werkt. In ritmische afwisseling, als bij een Kneipp-kuur, wordt het lichaam eerst opgewarmd en dan weer lichtjes afgekoeld. De douchende laadt zich op en krijgt nieuwe energie. Return is een terugkeer naar zichzelf. Door een aangename douche valt de dag van hem af. Dan wordt het lichaam in warm water gehuld, de geest trekt bij. Een gelijkblijvend ritme zorgt voor nieuwe balans.

Naast de drie voor ingestelde scenarios, die via een eigen bedieningspaneel kunnen worden opgeroepen, is het ook mogelijk, zich door RainSky E individueel te laten verwennen: regengordijn, hoofd- en lichaamsdouche kunnen geheel naar wens samen of los van elkaar gescheiden gekozen worden. Wie zich alleen in een koele mist wil hullen, kiest de separate dampfunctie. De regenfunctie schakelt dan automatisch af. De besturing gaat via het elektronisch bedieningspaneel.

De RainSky E is door de plafondvlakke inbouw in de architectuur geïntegreerd, waardoor het gevoel van de ruimtelijke vrijheid wordt versterkt. Een technische eindafwerking die een pure belevenis op de voorgrond stelt. Het water valt daarbij zoals in de natuur alleen door de zwaartekracht naar beneden, en royaal, zodat, net als in de natuur, het gehele lichaam nat wordt. Door de separate aansturing van de aparte douchevelden zijn de regenmodules van Dornbracht de enige met los bedienbare hoofddouche, daarmee naar wens geen water over het gezicht loopt.

Als onderdeel van de Balance modules behoort de RainSky E tot een serie, wiens naam al haar intentie duidelijk maakt: evenwicht. Op verschillende manieren zullen geest en lichaam in balans gebracht worden, om zo de hectiek van alledag goed aan te kunnen. De modules zijn de architectonische omzetting van een nieuwe, bewuste levenshouding, die naar mogelijkheden zoekt, een normaal en gezond levenstempo terug te vinden. Zo belooft ook RainSky M, BigRain, JustRain, Waterslang en de waterval, individueel welbehagen.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide