1409
Bepaal jouw droomdouche in 3 stappen
Gepubliceerd: 16-11-2021 Laatste update: 14-12-2022

Douchen: voor veel mensen is dit een moment van ontspanning. Genieten van de warme stralen op je lijf, of juist de koude stralen die je ‘s ochtends wakker maken. De douche is een plek waar je even aan alles kan denken, of juist aan helemaal niks. Een plek waar je de longen uit je lijf zingt en je partner of huisgenoten gek maakt. Een plek waar je kans dansen, huilen of lachen: de douche is een plek waar je even helemaal jezelf kan zijn. Hiervoor heb je alleen wel een douche nodig die bij jou past. Volg deze stappen en binnen no time kan jij elk moment van de dag onder jouw droomdouche staan!

Soort douche

Jouw droomdouche begint bij het bepalen van het soort douche dat jou aanspreekt. Soort douche? Je hebt toch alleen een douchekop en wat water nodig? Zeker niet! Je kan kiezen tussen twee verschillende soorten douches: een douchecabine of een inloopdouche. Als je kiest voor een douchecabine heb je te maken met een douchebak in combinatie met een douchewand of een andere manier van afscheiden. Het verschil tussen de douchecabine en de inloopdouche is dat de inloopdouche meer ‘open’ is, hierdoor zit je niet in een afgesloten hokje te douchen. Daarnaast heb je bij een inloopdouche geen douchebak maar een normale vloer die voorzien is van een afvoer. Vraag jezelf dus af: vind ik het fijn om vrij in te lopen en open te douchen, of heb ik toch liever een cabine en kies ik voor iets meer privacy? Keuze gemaakt? Dan gaan we door naar de douche-accessoires.

Regen of klassiek?

Hou je van een harde of zachte waterstraal? Of ben je fan van een echte regendouche? Met deze dingen moet je allemaal rekening houden als je een douchekop gaat kiezen. Als je kiest voor een traditionele douchekop, dan kan je vaak de straal zelf reguleren. Het fijne aan een traditionele douchekop is dat je hem kan losklikken. Vind je het fijn om de douchekop in je hand te hebben om je af te spoelen? Dat is allemaal mogelijk met de traditionele douchekop. Hou je van een rustige, druppelige straal die als een tropische regenbui aanvoelt? Dan past de regendouche perfect bij jou. Deze douche heeft de reputatie dat je er heerlijk onder kan ontspannen, dus als dat je doel is is de regendouche een goede keuze. Deze douche is wel een stuk groter dan de traditionele douche, waardoor je meer water gebruikt. Houd daar dus rekening mee. 

Kies jouw stijl

De juiste soort douche en douchekops in gedachte? Dan is het tijd om jouw stijl te bepalen. Ga voor jezelf na wat voor stijl bij jou en jouw badkamer past. Kies je voor een moderne, industriële of klassieke stijl? Bij een industriële stijl heb je te maken van donkere kleuren, stoere materialen en krachtige elementen. Denk bijvoorbeeld aan zwarte regendouches of kies voor het totale pakket en ga voor zwarte douchesets. Hou je meer van klassieke elementen? Dan heb je te maken met meer sierlijke vormen, veel hout en warm licht. En last but not least: kies je voor de modern stijl? Dan bestaat jouw badkamer uit neutrale kleuren, veel glas en strakke lijnen. 

Ben je alle stappen langsgegaan van douchesoort tot douchekop en douchestijl? Dan heb je een duidelijk beeld van hoe jouw perfecte douche eruit moet zien. Dus: grijp je kans, jouw droomdouche ligt binnen handbereik!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide