3721
Woontrends 2023: Vintage Folklore
Gepubliceerd: 05-07-2022 Laatste update: 07-07-2022

In de verharde samenleving voelen we het verlies van samenhang en harmonie. Verlies van respect voor relaties en verschillende meningen, maar ook van respect voor de omgeving en producten om ons heen. Dat willen we herstellen. Woontrends 2023: Vintage Folklore staat dan ook voor aandacht voor diversiteit en voor de levensduur van een product. Niet weggooien, maar repareren en met liefde weer oplappen is het devies.

Vintage Folklore in het interieur

vintage-folklore-007_kopiëren.jpg

Deze trend leidt tot een interieur als een bonte verzameling vol liefde en respect voor het product. Er zijn invloeden uit de jaren ’70, uit boerse folklore, handwerk, fijne bloemetjesdessins, maar ook samengestelde producten, gebroken en kapotte vormen alsof ze aan elkaar gelijmd zijn. Dit resulteert in een persoonlijk interieur met een hartelijke, warme uitstraling die uitnodigt. Denk zachte meubels met ronde vormen, gekleurde wandbordjes en patchwork. Boeketten zijn kleurrijk en wild, met details van droogbloemen. Planten staan overal en worden gekoesterd, ook de buitenbeentjes.

inspiratiebrochures1.png

Vintage Folklore in de buitenruimte

Ook buiten zien we een tuin die min of meer spontaan ontstaat door het gebruik van toevallig voorhanden zijnde elementen. Als een patchwork waarvan elk stukje afzonderlijk met liefde en aandacht is gecreëerd. Dit zorgt voor een creatieve tuin of balkon vol met mooie recyclevondsten, waarin iedereen welkom is en waar alles kan en mag. Je vindt er bontgekleurd tuinmeubilair, afscheidingen met een patroon en een gezellige verzameling plantenpotten.

Productingrediënten van de trend

vintage-folklore-0012_kopiëren.jpg


Binnen Vintage Folklore komen veel materialen voor met een knipoog naar de jaren ’70. Jersey, bouclé, ribfluweel, textiel, haak- en breiwerk, fineer, tegels en keramiek zijn daar voorbeelden van. Ook de vormen zijn geïnspireerd op de seventies en op boerse folklore. Handwerk, recycling en upcycling bepalen ook de vormgeving. Voor dessins zien we dezelfde inspiratiebronnen, met door elkaar gebruikte dessins die een harmonieus geheel vormen. Patronen met kleine bloemetjes komen veel voor.

Kleurenpalet Vintage Folklore

kleurenpalet-folklore_kopiëren.jpg


De kleuren in deze trend zijn vrolijk en divers en lijken op het eerste gezicht niet bij elkaar te passen. Verwacht een bont palet met natuurlijke en felle tinten én pastellen naast donkere kleuren. Kortom, een kleurkaart vol potentiële kleurencombinaties.

Kernwaarden van deze trend

Kernwaarden van Vintage Folklore zijn: divers, met respect voor het product, vintage, aandacht voor de levensduur van het product, bonte verzameling, boerse folklore, zelf maken, creatief, jaren ‘70 invloeden en kleine bloemdessins (millefleur).

Lees ook alles over de andere 3 groenbranche woontrends 2023


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide