2956
Woontrends 2023: Collecting Memories

In een veranderende wereld is er behoefte aan herinnering, aan geruststellende producten. Een thuis waarin we de rust vinden om goede herinneringen te koesteren. Dat vinden we in de Woontrends 2023: Collecting Memories.

Collecting Memories in het interieur

collecting-memories-0012_kopiëren.jpg

We omringen ons graag met herkenbare producten die een troostend gevoel geven. Ook kleuren spelen hierin een belangrijke rol. Zachte en donkere groentinten bieden troost en veiligheid. Lila en roze staan voor zachtheid, herinneringen en poëzie. Bloemen en planten maken dit gevoel van troost en herinneringen compleet. In boeketten lijken alle afzonderlijke bloemen een betekenis te hebben, samen vormen ze een prachtig gedicht.

Collecting Memories in de buitenruimte

Harmonie en poëzie treffen we ook aan in de tuin. Elegant slingerende paden, transparante borders en intieme terrasjes nodigen uit om even tot jezelf te komen. Kleurrijke tuinmeubels bestaan uit nostalgisch vlechtwerk, planten hebben fijne bladeren en lieflijke bloemen. We zien een grote diversiteit aan bloemen en planten in zachte kleuren, voor een melancholische uitstraling.

Productingrediënten van de trend

collecting-memories-0010_kopiëren.jpg

De gebruikte vormen zijn nostalgisch en herkenbaar, veel voorkomende materialen in deze trend zijn keramiek, porselein, ambachtelijk vlechtwerk, emaille, riet, zink, gietijzer en natuurlijk textiel, hout, kurk en leer. De dessins zijn rustig en onopvallend. Ze verwijzen soms naar nostalgische patronen zoals weef- of vlechtwerk. Het bloemwerk is teer en poëtisch. In de natuurlijke boeketten krijgt elke afzonderlijke bloem aandacht. Kleine tere bloemen en bladeren met fijne structuur zijn belangrijke elementen. We zien ook grillig gevormde planten en plantenpotten en oudere planten die vergroeid zijn met hun omgeving. Deze geven een unieke uitstraling aan deze trend.

Kleurenpalet Collecting Memories

kleurenpalet-collecting_kopiëren.jpg

De kleuren in deze trend zijn zacht en harmonieus. Wat opvalt is het grote aantal groenen, van licht blauwgroen tot donker. Deze kleuren worden gecombineerd met een geler olijfgroen. Dit levert een nieuwe harmonie op in een bekend groen kleurpalet. Naast groen zien we wit, lila en roze terug komen.

Kernwaarden van deze trend

Kernwaarden binnen deze Collecting Memories zijn: poëtisch, teer, nostalgisch, geruststellend, met betekenis, vertrouwd, heinneringen, ambacht, met aandacht, harmonisch, verhalend.

Lees ook alles over de andere 3 groenbranche woontrends 2023


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide