2646
Bloemen en plantentrends 2022: Traditional Sentiment
Gepubliceerd: 28-05-2021

Niet iedereen zit te wachten op verandering. Behoudende mensen zoeken veiligheid in conservatief gedrag, controle en tradities. Zij hebben het gevoel buiten de boot te vallen en wantrouwen het nieuwe. Binnen deze tendens is het belangrijk om het vertrouwen te herstellen en te zorgen dat het bekende, lokale en het vertrouwde ook een plaats krijgt in deze veranderende wereld.

Traditional Sentiment in het interieur

Interieurs binnen deze trend zijn warm, rijk van kleur en nostalgisch met een twist door het mixen van vintage en oud. Ouderwetse bloeiende planten passen hier perfect bij, net als plantenverzamelingen van verschillende cultivars binnen één soort. Ook boeketten zijn subtiel geschikt met veel aandacht en waardering voor elk afzonderlijk product.

fch_trends_2022_ts_flowers-2_med_kopiëren.jpg

inspiratiebrochures1.png

Traditional Sentiment in de buitenruimte

In de tuin vinden we geborgenheid met planten, struiken en bomen en gezellige zitjes. Er zijn bijzondere planten en je vindt groenten en fruit in een moestuin. Traditionele en romantische rozen, in het bijzonder klimrozen, worden harmonieus gecombineerd met laag groeiende fruitbomen.

Productingrediënten van de trend

Traditionele vormen zijn opnieuw ontworpen, strakker gemaakt of uitvergroot. Qua dessins zien we (blok)ruitvarianten in een nieuw jasje. Gebruikte materialen zijn keramiek, geslepen gekleurd glas, fluweel, wol, cane webbing, donkere houtsoorten, natuursteen en marmer.

Kleurenpalet Traditional Sentiment

Het kleurenpalet binnen deze stijltrend bestaat uit zachte, vergrijsde pasteltinten zoals nude, lila en roze. Daar tegenover staan rijke en donkere kleuren met een geruststellend karakter, waarbij je kunt denken aan bordeauxrood, oker en olijfgroen. Dit zorgt voor een verrassende combinatie van bekende en vernieuwende elementen. 

Meer weten?
Lees meer over de andere drie Groenbranche Trends 2022: Fresh Start, Bright and Breezy en Wellness Bubble.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide