3310
Bloemen en plantentrends 2022: Wellness Bubble
Gepubliceerd: 28-05-2021 Laatste update: 27-12-2021

Met levensvreugde, creativiteit en humor houden we de moed erin. We vinden ons uiterlijk minder belangrijk, liever steken we energie in onze mentale gezondheid. Hobby’s en amusement krijgen alle ruimte, net als wellness. Vanuit deze superfijne, utopische wereld observeren we de wereld door een roze bril.

Wellness Bubble in het interieur

Het liefst maken we van ons huis een super-de-luxe kuuroord. De combinatie van zachte tinten met transparante materialen en ronde vormen doen denken aan water. Dat helpt ons te ontspannen. De bloemen en planten hebben een frisse uitstraling, zoals het blad van een Aloë Vera. Geverfde bladeren, pluimen, grassen en droogbloemen worden gecombineerd met verse snijbloemen. Die zijn soms ook beschilderd waardoor een kleurverloop ontstaat, vooral in pasteltinten.

fch_trends_2022_wb_mb-bloemen_1_med_kopiëren.jpg

inspiratiebrochures1.png

Wellness Bubble in de buitenruimte

In de tuin ontspan je in een bad of minivijver tussen exotische bloemen en planten. Relaxbanken en ligstoelen geven uitzicht op een bijzondere mix van exotische planten en bloeiende borders. Een prachtige zonsondergang biedt daarbij inspiratie voor de gebruikte kleuren. Kortom: de tuin zorgt voor de ultieme ontsnapping aan een hectische tijd.

Productingrediënten van de trend

Centraal staan ronde vormen en dessins gebaseerd op vlek- en waterpatronen. Ook zien we vervaagde tropische dessins in felle kleuren. De gebruikte materialen zijn: gekleurd glas, hoogglans keramiek, spiegelend materiaal, transparant textiel, semi-transparante folie, papier, glas of kunststof. Ook komen we geperforeerd gespoten metaal, kunstleer en vlechtwerk van transparant kunststof tegen.

Kleurenpalet Wellness Bubble

De kleurkaart bestaat uit felle pastellen en pastelneontinten. Voorbeelden hiervan zijn roze- en geeltinten, geflankeerd door pastelgroen en lila. Wit is minder belangrijk en zorgt vooral voor de transparantie van de totale uitstraling. De kleuren worden vaak toegepast op transparante of semitransparante oppervlakten, waardoor een waterig effect ontstaat. 

Meer weten?
Lees meer over de andere drie Groenbranche Trends 2022: Fresh Start, Bright and Breezy en Traditional Sentiment


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide