3003
BLOEMEN EN PLANTENTRENDS 2022: Bright and Breezy
Gepubliceerd: 27-05-2021 Laatste update: 28-05-2021

In een verharde maatschappij vol desinformatie en polarisatie voelen groepen zich niet gehoord. Er is behoefte aan verbinding, gelijkheid, een gedeelde werkelijkheid, onbaatzuchtig gedrag en inclusiviteit. Na de stressvolle coronaperiode kijken we naar verbindende leiders die onze zorgen wegnemen waardoor we zonder gepieker weer kunnen genieten.

Bright and Breezy in het interieur

Dat onbezorgde genieten, dat doen we in een vrolijk gekleurd interieur. Ongecompliceerde dessins met ruiten, strepen of afbeeldingen van fruit versterken het feestelijke gevoel. Kers op de taart is het groene geluk: bloemen en bloeiende planten geven het interieur dat laatste snufje positieve energie.

bloemen-planten-trends-2022-bright-and-breezy2.jpg

inspiratiebrochures1.png

Bright and Breezy in de buitenruimte

Ook de buitenruimte is kleurrijk en vakantie-achtig, waar je geniet en ontspant tussen bloemen en groen. Aanharken hoeft niet, een beetje verwildering heeft zo z’n charme. Denk bonte borders, gekleurde parasols en vrolijke pluktuinen als nieuwe variatie op de moestuin.

Productingrediënten van de trend

De gebruikte vormen zijn zoals verwacht vrolijk, feestelijk en een tikje eigenwijs. Dat geldt ook voor de dessins binnen deze stijltrend. Keramiek, gekleurd glas, praktisch kunststof, textiel, raffia en granito zijn materialen die perfect passen binnen Bright and Breezy. Dit materiaal kan kortom natuurlijk, ambachtelijk en praktisch tegelijk zijn.

Kleurenpalet Bright and Breezy

De kleurkaart binnen Bright and Breezy bestaat uit vrolijke en krachtige pasteltinten als roze, blauw, mintgroen en zacht oranje afgewisseld met fellere accenten. Koraalrood speelt een frisse en verzachtende rol en is belangrijk voor zowel bloemen als planten. Wit speelt in deze kleurkaart een minder belangrijke rol.

Meer weten?
Lees meer over de andere drie Groenbranche Trends 2022: Fresh StartTraditional Sentiment en Wellness Bubble.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide