2504
Bloemen en plantentrends 2022: Fresh Start
Gepubliceerd: 27-05-2021 Laatste update: 28-05-2021

Het voelt alsof we na de coronacrisis een tweede kans krijgen waarin duurzaamheid, klimaatoplossingen en ontspullen centraal staan. Een nieuwe, frisse start! Doordat veel mensen nu thuiswerken, ligt er meer nadruk op de inrichting van onze woon- en buitenruimtes.

Fresh Start in het interieur

Frisse opgeruimde ruimtes met veel wit en af en toe een lichtblauw en geel accent, dat kenmerkt Fresh Start. Omdat ons huis tegenwoordig meerdere functies heeft, zoals thuiswerken, sporten, ontspannen en bezoek ontvangen, moet het interieur makkelijk te transformeren zijn. Kamerschermen en multifunctionele wanden zijn dan ideaal. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen waar bloemen en planten in verwerkt kunnen worden. Bladplanten, bontbladerige en luchtzuiverende planten zorgen voor een gezonde binnenruimte en een frisse uitstraling en zijn ook nog eens makkelijk verplaatsbaar.

bloemen-planten-trends-2022-fresh-start02.jpg

inspiratiebrochures1.png

Fresh Start in de buitenruimte

Buiten symboliseren een heldere indeling met veel witte accessoires en dito bloeiende planten deze stijltrend. Er zijn minder tegels en er is meer biodiversiteit. Het materiaal in de tuin is zoveel mogelijk biodegradable en biobased. Net als binnen, krijgt ook de tuin/ terras/ balkon meer functies waarvan extra leefruimte er een is. Frisse kleuraccenten geven energie aan de buitenruimte.

Productingrediënten van de trend

De vormen zijn eenvoudig en strak, de producten zijn multifunctioneel.
Dessins zijn in deze trend dan ook minder belangrijk. Als er al patronen zijn, dan zijn ze gebaseerd op natuurlijke structuren, zoals marmerdessins. De gebruikte materialen zijn biobased, gerecycled of recyclebaar. Denk daarbij aan leer, katoen en kurk en aan nieuwe materialen zoals kunststof op basis van algen en mycelium, een zelfgroeiende schimmel.

Kleurenpalet Fresh Start

De basis van de kleurkaart in deze stijltrend is wit, gecombineerd met verschillende naturellen. De accentkleuren, zoals groen-, blauw- en roodtinten, komen terug in bloemen en planten en geven de multifunctionaliteit van meubels aan. Deze kleuraccenten worden gedoseerd gebruikt en zijn er vooral om de frisse uitstraling van het wit te versterken.

Meer weten?
Lees meer over de andere drie Groenbranche Trends 2022: Bright and BreezyTraditional Sentiment en Wellness Bubble.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide