1523
Woontrends najaar 2021: Transparant Remedy
Gepubliceerd: 28-07-2021 Laatste update: 09-01-2022

In verontrustende tijden is levensvreugde een essentiële strategie om de moed erin te houden. Er is behoefte aan creativiteit en humor om de uitzichtloze realiteit te relativeren. De behoefte aan luchtigheid leeft vooral onder jongeren.

In het interieur ontstaat een binnenwereld die haast doet denken aan een utopisch, superluxe kuuroord. De ruimte is opgebouwd uit spannende uitgesproken pasteltinten, aangevuld met accenten van pastel neon. De combinatie van zachte tinten met transparante materialen en ronde vormen leveren een weldaad van ontspanning op. Water is met zijn heldere, ontspannende en zuiverende eigenschappen een belangrijke inspiratiebron. De kleuren voor meubelen en decoratie worden ontleend aan de schakeringen van een prachtige zonsondergang. Hierdoor ontstaat een gevoel van weldaad en een ultieme ontsnapping aan de hectische afgelopen tijd. 

Vormen

In deze stijltrend ligt de aandacht naast enkele strakke vormen vooral bij ronde en afgeronde vormen, vaak afgeleid van hele of halve cirkels.

WIN-VLOERKLEED.png

Kleuren

De kleurkaart bestaat uit felle pastellen en pastel-neontinten. Wit waarborgt vooral de transparantie van de totale uitstraling. De kleuren worden vaak toegepast op transparante of semi-transparante oppervlakten, waardoor een waterig effect ontstaat.

Dessins

De gebruikte dessins zoals vaag overlopende strepen en golfpatronen zijn vooral geïnspireerd op watereffecten. Daarnaast is er ruimte voor vervaagde tropische dessins in felle kleuren.

Materialen

De materialen zijn geïnspireerd op de transparantie van water en gel. De meest voorkomende materialen zijn: gekleurd glas, hoogglans keramiek, spiegelend materiaal, transparant textiel, papier, glas en kunststof. Ook komen we kunst- leer, vlechtwerk van transparant kunststof, pastel melkglas en geperforeerd gespoten metaal tegen. De perforatie zorgt voor transparantie in niet-transparant materiaal.

Lees meer over de andere woontrends najaar 2021:
Woontrends najaar 2021-2022: Safe Haven
Woontrends najaar 2021-2022: Traditional Sentiment
Woontrends najaar 2021-2022: Fresh Start 

Bron: CBW Wonen


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide