1354
Woontrends najaar 2021: Transparant Remedy

In verontrustende tijden is levensvreugde een essentiële strategie om de moed erin te houden. Er is behoefte aan creativiteit en humor om de uitzichtloze realiteit te relativeren. De behoefte aan luchtigheid leeft vooral onder jongeren.

In het interieur ontstaat een binnenwereld die haast doet denken aan een utopisch, superluxe kuuroord. De ruimte is opgebouwd uit spannende uitgesproken pasteltinten, aangevuld met accenten van pastel neon. De combinatie van zachte tinten met transparante materialen en ronde vormen leveren een weldaad van ontspanning op. Water is met zijn heldere, ontspannende en zuiverende eigenschappen een belangrijke inspiratiebron. De kleuren voor meubelen en decoratie worden ontleend aan de schakeringen van een prachtige zonsondergang. Hierdoor ontstaat een gevoel van weldaad en een ultieme ontsnapping aan de hectische afgelopen tijd. 

Vormen

In deze stijltrend ligt de aandacht naast enkele strakke vormen vooral bij ronde en afgeronde vormen, vaak afgeleid van hele of halve cirkels.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Kleuren

De kleurkaart bestaat uit felle pastellen en pastel-neontinten. Wit waarborgt vooral de transparantie van de totale uitstraling. De kleuren worden vaak toegepast op transparante of semi-transparante oppervlakten, waardoor een waterig effect ontstaat.

Dessins

De gebruikte dessins zoals vaag overlopende strepen en golfpatronen zijn vooral geïnspireerd op watereffecten. Daarnaast is er ruimte voor vervaagde tropische dessins in felle kleuren.

Materialen

De materialen zijn geïnspireerd op de transparantie van water en gel. De meest voorkomende materialen zijn: gekleurd glas, hoogglans keramiek, spiegelend materiaal, transparant textiel, papier, glas en kunststof. Ook komen we kunst- leer, vlechtwerk van transparant kunststof, pastel melkglas en geperforeerd gespoten metaal tegen. De perforatie zorgt voor transparantie in niet-transparant materiaal.

Lees meer over de andere woontrends najaar 2021:
Woontrends najaar 2021-2022: Safe Haven
Woontrends najaar 2021-2022: Traditional Sentiment
Woontrends najaar 2021-2022: Fresh Start 

Bron: CBW Wonen


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners