2494
Woontrends najaar 2021: Traditional Sentiment

De veranderingen die plaatsvinden in de wereld worden niet door alle groepen met open armen ontvangen. Mensen die graag willen dat alles hetzelfde blijft, zoeken veiligheid in conservatief gedrag, controle en tradities. 

Vertrouwen wordt gezocht in een behoefte naar nostalgie. Bekende producten en rituelen herleven en geven een gevoel van veiligheid. Binnen deze trend zijn interieurs warm, rijk van kleur en zorgen ze voor een feest van herken- ning. Bekende ruitpatronen krijgen door kleine veranderingen een nieuwe uitstraling. Vintage en nieuw leveren samen een verrassend beeld op. Producten met een verhaal worden hier gewaardeerd en gekoesterd.

Vormen

Traditionele vormen zijn opnieuw ontworpen, strakker gemaakt of uitvergroot. Dit resulteert in nieuw design. Ook worden er combinaties gemaakt van nieuwe vormgeving met bijzon- dere vintage producten. Er is veel aandacht voor detaillering. Meubels zijn soms geïnspi- reerd op meubels uit de jaren ‘50.

Kleuren

De kleurkaart bestaat uit zachte, vergrijsde pasteltinten, maar ook uit donkere geruststel- lende kleuren. De combinatie van deze twee zorgt voor een rijk palet vol bekende en ver- nieuwende elementen.

Dessins

De gebruikte dessins zijn vooral ruitvarianten met een herkenbaar karakter, maar in een nieuw jasje gestoken. Blokruiten springen direct in het oog. Daarnaast is er ook aandacht voor marmerimitaties.

Materialen

De materialen zijn van hoge kwaliteit met een herkenbare en geruststellende vibe. Denk aan keramiek met mooie glazuren, geslepen gekleurd glas, fluweel, wol, cane webbing, donkere houtsoorten, natuursteen en marmer.

Lees meer over de andere woontrends najaar 2021:
Woontrends najaar 2021-2022: Safe Haven
Woontrends najaar 2021-2022: Fresh Start
Woontrends najaar 2021-2022: Transparant Remedy

Bron: CBW Wonen


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners