2022
Woontrends najaar 2021: Fresh Start

De wereld is definitief veranderd door COVID-19. Hierdoor voelt het alsof we een tweede kans krijgen en die omarmen we met schaamte, maar ook met ambitie en optimisme.

In het interieur vraagt dit om heldere, opgeruimde ruimtes, met veel wit en af en toe een fris accent in lichtblauw en geel. Daarnaast gaan we flexibeler om met ons huis. De binnenruimte moet makkelijk te transformeren zijn naar een ander gebruik zoals thuiswerken, sporten, ontspannen of bezoek ontvangen. Bij deze transformatie komen kamerschermen en multifunctionele wanden van natuurlijke materialen goed van pas.

Vormen

De vormen zijn bewust eenvoudig en strak, de producten zijn multifunctioneel. Er is veel aandacht voor producten die te maken hebben met het thuiskantoor. Kamerschermen spelen een opvallende rol.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Kleuren

De basis van de kleurkaart in deze stijltrend is wit, gecombineerd met verschillende naturellen. Accentkleuren worden gedoseerd gebruikt en zijn er vooral om de frisse uitstraling van het wit te versterken. De accentkleuren geven de multifunctionaliteit van meubels aan.

Dessins

Dessins zijn in deze trend van ondergeschikt belang. Patronen zijn meestal gebaseerd op natuurlijke structuren, zoals marmerdessins.

Materialen

De gebruikte materialen zijn circulair, gerecycled of recyclebaar. Dit gaat op voor bekende producten als leer, katoen en kurk. Maar ook voor nieuwe materialen zoals kunststof op basis van algen en mycelium (een zelfgroeiende schimmel). Soms hebben de materialen eenextreem frisse en hygiënische uitstraling. Daarnaast zijn ze praktisch en maken ze de multifunctionaliteit van de producten mogelijk.

Lees meer over de andere woontrends najaar 2021-2022:
Woontrends najaar 2021-2022: Safe Haven
Woontrends najaar 2021-2022: Traditional Sentiment
Woontrends najaar 2021-2022: Transparant Remedy

Bron: CBW Wonen


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners