2991
Woontrends najaar 2021: Safe Haven
Gepubliceerd: 28-07-2021 Laatste update: 09-01-2022

Door een verharde maatschappij vol desinformatie en polarisatie, gecombineerd met een onzekere toekomst, voelen sommige groepen zich niet gehoord. Er is behoefte aan verbinding, gelijkheid en aan een gedeelde werkelijkheid. 

Deze trend vertaalt zich in het interieur naar een warm en zacht kleurpalet dat een geruststellend en ontspannen gevoel oproept. Ook zien we afgeronde vormentaal en zacht materiaalgebruik: dit weerspiegelt de maatschappelijke behoefte aan verbinding en verzachting. In de nieuwste vormgeving worden verschillende vormen in het interieur vloeiend met elkaar verbonden: alles lijkt in elkaar over te lopen. Hierdoor voelt het alsof het interieur ons omarmt en geruststelt. Een ander aspect van deze trend is dat de afgeronde vormentaal soms haast koddig aan doet. Producten hebben hierdoor af en toe iets weg van levende wezens. Dit effect heet animisme.

Vormen

De gebruikte vormen zijn afgerond en bollig. De vormen van verschillende producten lopen soms in elkaar over tot een vloeiend geheel waardoor het interieur je lijkt te omarmen. Af en toe krijgen vormen iets koddigs en lijken eigen karakters te worden.

inspiratiebrochures1.png

Kleuren

Het kleurpalet bestaat uit warme roze-/bruintinten, die we ook kennen uit de trend Human Touch van vorig jaar. Deze worden deze keer aangevuld met diverse pasteltinten die het interieur nog vriendelijker en vrolijker maken.

Dessins

De dessins zijn hier van ondergeschikt belang. En wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van kleurvlekken en ‘dégradé’-effecten (kleuroverloop-patronen).

Materialen

De zachte en pluizige materialen springen hier direct in het oog. Dit is vooral van toepassing op textiel. Als er harde materialen gebruikt worden zoals glas, kunststof, keramiek en hout dan zijn de vormen vaak afgerond waardoor het product toch een zachte uitstraling krijgt. Ook kleuroverloop en semitransparantie spelen een belangrijke rol in de zachte uitstraling van het product die hier zo belangrijk is.

Lees meer over de andere woontrends najaar 2021-2022:
Woontrends najaar 2021-2022: Traditional Sentiment
Woontrends najaar 2021-2022: Fresh Start
Woontrends najaar 2021-2022: Transparant Remedy

Bron: CBW Wonen


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide