2103
Forbo Marmoleum
Gepubliceerd: 17-08-2012 Laatste update: 27-04-2017

Forbo Flooring heeft een nieuwe Marmoleum-collectie geïntroduceerd met zeer verrassende kleuren, genaamd Unexpected Nature. Adembenemende landschappen en bijzondere natuurfenomenen vormden de inspiratiebron. De onverwachte kleuren en spectaculaire patronen zijn bij uitstek geschikt voor inspirerende vloerontwerpen. De nieuwe collectie van in totaal 18 gestreepte en gemarmerde dessins brengt het authentieke, eerlijke en natuurlijke karakter van het 111-jarige Marmoleum op verrassende wijze naar voren. Marmoleum is gemaakt van 97% natuurlijke grondstoffen, is volledig biologisch afbreekbaar en heeft een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar.

De Unexpected Nature-collectie komt van Nederlandse bodem; de productie vindt plaats in de Forbo-fabriek in Assendelft. De grondstoffen zijn duurzaam en worden zorgvuldig gecontroleerd en geteeld. Er worden bijvoorbeeld geen insecticiden gebruikt. Het voornaamste bestanddeel is lijnzaadolie. Daarnaast bestaat Marmoleum uit tallolie, hars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Maar liefst 97% van deze grondstoffen is natuurlijk, waarvan 70 procent hernieuwbaar en bijna 40 procent gerecycled. Marmoleum is daarnaast volledig biologisch afbreekbaar en kan in zijn geheel hergebruikt worden.

Marmoleum wordt wereldwijd erkend door onafhankelijke organisaties voor eco-certificering. In Nederland beschikt Marmoleum over het Milieukeur. Volgens het Basiswerk Milieuclassificatie Bouwproducten van het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) heeft linoleum de top-milieuklasse 1A. Het NIBE-boekwerk is de leidraad voor het realiseren van duurzame woning- en utiliteitsbouw. Marmoleum voldoet ook aan de minimumeisen welke gesteld worden door het Ministerie van VROM betreffende het duurzaam inkopen van kantoorstoffering door centrale en decentrale overheden. Volgens een LCA (Life Cycle Assesment) van de Universiteit van Leiden is het (samen met ongelakt hout) de duurzaamste vloerbedekking ter wereld.

Alle Marmoleum vloeren van Forbo hebben een levensduur van meer dan 25 jaar en zijn voorzien van een hoogwaardige beschermlaag die de vloer beschermt en het reinigingsproces vergemakkelijkt. Hierdoor zijn voor het onderhoud minder chemicaliën nodig en blijven de eigendomskosten op de lange termijn opmerkelijk laag.

De nieuwe collectie is ontleend aan de natuur in haar volle pracht - het smaragdgroen van de zee, vulkanische kopertinten en het oker van bergketens. De inspiratie is afkomstig van de uitbundige kleuren en structuren van natuurfenomenen zoals de Alcantara-kloof in Sicilië, het IJslandse Ljotipollur-kratermeer en het stenen woud van Shilin in China.

De negen nieuwe gemarmerde dessins bestaan uit rijke tinten, frisse heldere pastels en gelijkmatig verdeelde warme en koude tonen. De collectie wijkt opvallend af van de bestaande Marmoleum kleuren. De gestreepte dessins staan in het teken van contrasten: zacht en krachtig, ruig en verfijnd, zwaar en licht, en vol en pastel. De collectie bevat ook koele kleuren die tot nu toe ontbraken. De vloeren binnen elke serie zijn zo ontworpen dat ze uitstekend met elkaar combineren.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide