2760
The floor is yours
Gepubliceerd: 31-10-2017 Laatste update: 01-12-2017

Op de vloer bij binnenhuisarchitecten en interieurontwerpers is de stemming deze maand goed: vanaf nu hebben zij toegang tot een prijswinnend product van vloerenproducent Tarkett, waarmee zij zelf de ruimte hebben om onbegrensd vloeren te ontwerpen voor hun klanten. Het product dat afgelopen voorjaar de Red Dot Award voor Product Design 2017 won, de meest begeerde internationale designprijs, maakt het voor architecten en ontwerpers mogelijk om met 33 kleuren en 10 vormen zelf te kunnen spelen met het materiaal.

Het winnen van de Red Dot Award heeft de vraag naar de ‘iD Mixonomi collectie’, zo heet de specifieke vinylcollectie, behoorlijk opgejaagd. “iD Mixonomi is een ambitieuze collectie met een designesthetiek die architecten en designers stimuleert om op creatieve wijze te experimenteren en te spelen met het materiaal,” zegt Florian Bougault, Art Director bij Tarkett. “We gaven bezoekers van Euroshop in Düsseldorf en Design District in Rotterdam al eerder dit jaar een voorproefje van de collectie, wat leidde tot erg enthousiaste reacties. Nu is iD Mixonomi eindelijk beschikbaar voor de markt, wat betekent dat architecten en ontwerpers de lead kunnen nemen en zelf aan de slag kunnen gaan met de modulaire vinyltegels. Dat zorgt voor veel blije gezichten.”

Focus_Tomette-Paradise.jpg
Tussen Scandinavië, Italië en India
Bij de totstandkoming van de collectie heeft het designteam van Tarkett samengewerkt met internationaal kleurenexpert Peclers. Voor het bepalen van de juiste mix van kleuren en vormen zijn meerdere studiereizen gemaakt, van Scandinavië tot Toscane en van Toscane tot India. De grondige aanpak en forse investeringen van Tarkett in deze collectie bleven niet onopgemerkt door de jury van de Red Dot Award. De jury sprak van een “gedurfd, creatief en speels ontwerp”.

Duurzaam design
Niet alleen creativiteit staat centraal bij iD Mixonomi. De collectie speelt ook in op de groeiende behoefte aan een eerlijke, transparante en meer verantwoorde benadering van materiaalgebruik, iets waar Tarkett zich al jaren voor in zet. De collectie is ftalaatvrij, 100% recyclebaar in het eigen productieproces en de emissies van Tarketts nieuwe generatie vinylvloeren zijn tien tot honderd keer lager dan de striktste richtlijnen.

INP_24443023_24443017_24443015_24443011_24443002_24443008_001.jpg

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide