1708
Wanneer bloembollen planten?

Baal jij ook elk voorjaar omdat je bent vergeten om bloembollen te planten? Tijd voor verandering! Gun jezelf de eerste voorjaarskleuren in de tuin en vergeet het dit jaar niet, want het is nú tijd om bloembollen te planten.

Plantseizoen

Oké, dit jaar ga je het dus doen. Whoop whoop! Maar in welke periode kun je eigenlijk bloembollen planten? Voordat je als een dolle bloembollen in je tuin gaat zetten: wees gerust, je kunt de tuinjuweeltjes van september t/m december planten. Zorg er wel voor dat het niet vriest; de bloembollen moeten vóór de vorst in de grond zitten. Gelukkig is de periode waarin je bloembollen kunt planten dus lang genoeg.

Kiezen
Wanneer bloembollen planten op je to-dolijst staat is het tijd om te kiezen. Het assortiment bloembollen is enorm. De meest bekende en geliefde bloembol is de tulp (Tulipa). Andere bekende tuinjuwelen zijn narcissen (Narcissus), hyacinten (Hyacinthus) en krokussen (Crocus). Maar ken je ook het sneeuwklokje (Galanthus), de keizerskroon (Fritillaria imperialis) en sneeuwroem (Chionodoxa)? Kijk voor het hele assortiment op bulb.com.

Planten maar!
De bloembollen zijn in huis en je weet waar je de bloembollen wilt planten. Maar hoe plant je bloembollen eigenlijk? Gelukkig is het niet moeilijk, en de klus is in vijf stappen geklaard.

Stap 1
Graaf één gat voor een groep bloembollen of individuele gaten voor het planten van meerdere bloembollen. De grootte van de bloembol bepaalt hoe diep je moet planten. Grote bloembollen (5 cm en groter) plant je 15 cm diep en kleine bloembollen (2,5 - 5 cm) 7 tot 10 cm diep.

Stap 2
Verwijder onkruid en kleine steentjes en mix daarna wat tuinaarde door de grond om het beter te draineren.

Stap 3
Zet de bloembollen zachtjes in de grond met de punt naar boven. Duw hierbij niet te hard op de bloembol want dan beschadigen ze. Grote bloembollen hebben een afstand van 7 tot 20 centimeter nodig en kleine bloembollen 3 tot 7 centimeter.

Stap 4
Bedek de bloembollen met de uitgegraven aarde.

Stap 5
Als de grond droog is, geef de bloembollen dan wat water.

Lees ook:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners