1334
Waar moet je op letten bij het kopen van bloembollen?
Gepubliceerd: 28-09-2020

Het bloembollenseizoen is van start gegaan, en dus is het tijd om aan de slag te gaan. Maar waar let je nu precies op bij de aanschaf van bloembollen? Lees deze zes tips, en het resultaat voldoet aan je verwachtingen.

1. Juiste tijdstip

Bij de aankoop is het belangrijk dat de bloembollen vers zijn. Zorg er daarom voor dat je ze in het juiste seizoen koopt. Wanneer je ze op een later moment koopt, is er kans op. Voorjaarsbloeiende bloembollen, zoals tulpen, narcissen en hyacinten, koop je in het najaar. Zomerbloeiende bloembollen, zoals dahlia’s, lelies en gladiolen, in het voorjaar.
 

2. Standplaats

De ene bloembol gedijt goed op een plek in de schaduw, de andere floreert in de zon. Check daarom altijd op de verpakking welke standplaats het beste is voor de bloembollen van jouw keuze. Of neem een kijkje in het assortiment op www.bloembol.org 

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

3. Verkooppunt

Wil je graag bloembollen in de tuin planten, maar weet je niet waar je ze koopt? Er zijn verschillende winkels waar je terecht kunt. Denk aan tuincentra, kwekerijen, postorderbedrijven, supermarkten, doe-het-zelf winkels en webshops. 

4. Bloeitijd

Iedere bloembol bloeit op zijn eigen moment. Wanneer dit precies is, lees je op de verpakking, in de catalogus of in de webshop. Informeer jezelf, dan weet je zeker dat het aan je verwachtingen voldoet. 

Tip:

Plant meerdere soorten met een opvolgende bloeitijd om langer van de bloemenpracht te genieten. 

5. Klimaat

Bloembollen zijn echte survivors, want ze groeien bijna in elk klimaat en in iedere grondsoort. Toch groeit de ene bol beter in een zacht klimaat en weerstaat de ander met gemak extreme weersomstandigheden. Wil je weten welke bloembollen het optimaal doen in jouw tuin? Vraag er naar bij jouw verkooppunt. 

6. Soort bloembol

Sommige bloembollen bloeien één seizoen, andere bloeien ieder jaar weer opnieuw. En sommige bloembollen breiden zichzelf uit van 10 naar 100 bollen. Samengevat zijn bloembollen onder te verdelen in drie soorten: enkeljarige (bloeien één seizoen), meerjarige (bloeien meerdere seizoenen) en verwilderingsbollen (bloeien meerdere seizoenen en breiden uit). Houd hier rekening mee voordat je bloembollen koopt.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids