1229
Vintage met bloembollen

In het najaar bloembollen planten zorgt in het voorjaar voor veel kleur in de tuin. Gezellig! Maar wist je dat je bloembollen ook een verrassender plekje kan geven dan in de volle grond?

Kleur in de tuin
Na een koude, grauwe winter is het hoog tijd voor ontluikend groen en kleur in de tuin. Bloembollen zijn de eerste kleurbrengers in de buitenkamer en de voorbode van een sprankelende lente. Normaal gesproken plant je bloembollen in de volle grond of in plantenbakken. Maar doe eens gek en denk aan iets anders dan de standaard bloempot. Het hergebruiken van spullen is namelijk heel erg leuk en het scheelt ook nog eens in de portemonnee.

Nieuwe functie
Heb je dingen die je weg wilt gooien, zoals een vergiet, een oud bad, een grote hoed of een reeks kannen? Gooi het niet weg maar geef het een nieuwe functie als bloempot. Ze doen perfect dienst als plekje om bloembollen in te planten. Het geeft naast een verrassend effect ook nog eens een vintage look in je tuin.

vintage-met-bloembollen-03.jpg

Planten
Maar hoe doe je dat nu precies, gerecyclede materialen als bloempot gebruiken? In vijf stappen is het voor elkaar en kun je genieten van jouw zelfgemaakte vintage in de tuin.

1 Leg onderin het gerecyclede item wat potscherven, grind of hydrokorrels. Zorg voor gaten onderin zodat overtollig water weg kan stromen.
2 Vul je creatieve plantenbak voor de helft met potgrond.
3 Plant de bloembollen in de potgrond. Zet voor een spetterend resultaat veel bloembollen bij elkaar.
4 Vul het tot drie kwart aan met potgrond en druk het aan.
5 Geef de bloembollen water voor een goede start. Door het water beginnen de bloembollen met wortelen.

Tip
Door voor vroeg- en laatbloeiende bloembollen te kiezen, geniet je van een extra lang bloeiseizoen.

vintage-met-bloembollen04.jpg

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners