542
Tuinplantentrends

Voor de drie tuintrends Warm Embrace, Utility en Sobriety zijn de mooiste groene en bloeiende planten geselecteerd. Van wilde bloemen tot geneeskrachtige kruiden.

Warm Embrace: de lucht in!
Hoge, gemetselde muren zorgen voor een geborgen gevoel als in een kloostertuin. De tuintrend Warm Embrace staat voor comfort en rust. Groen speelt een grote rol vanwege de rustgevende en helende werking. Zelfs langs de muren groeien planten, waardoor de tuin heel behaaglijk overkomt. Denk aan leifruit (Malus domestica), klimop en kamperfoelie (Lonicera periclymenum Belgica), die s avonds een heerlijke geur verspreidt. De borders hebben een thema wat het idee van een kloostertuin versterkt bijvoorbeeld een border met geneeskrachtige kruiden, zoals rozemarijn (Rosmarinus officinalis) en lavendel (Lavandula angustifolia Hidcote). Andere interessante themas zijn eetbare planten en verfplanten. Als geheel oogt de beplanting landelijk, elegant en zeker niet te gecultiveerd.

Plantenselectie Warm Embrace:
Allium
Astrantia Shaggy
Campanula
Echinacea purpurea Green Envy
Lavandula angustifolia Hidcote
Lonicera periclymenum Belgica
Malus domestica
Rosmarinus officinalis

Utility: lekker wild
De tuintrend Utility is stoer en nonchalant. De tuin oogt als een camping annex werkplaats. Het ongedwongen, semi-tijdelijke karakter van deze tuin wordt onderstreept door de planten in bakken en zakken te zetten. Zo kunnen ze morgen weer ergens anders staan. Verwacht in deze tuin ook geen keurige borders. Het is eerder een natuurlijke wildernis met vrolijke bloeiende planten, zoals Cosmos, Helenium en Solidago. Loopkamille is een goed alternatief voor gras. Een enkele stekelige plant, bijvoorbeeld een distel (Eryngium x zabelii), versterkt de stoere uitstraling van deze tuin.

Plantenselectie Utility:
Betula ermanii
Cosmos bipinnatus
Crocosmia
Eryngium x zabelii
Helenium
Hordeum vulgare
Rubus phoenicolasius
Solidago Golden Mosa
Tropaeolum majus

Sobriety: in balans
Helderheid en focus typeren de trend Sobriety. Alles staat in dienst van één centraal thema, bijvoorbeeld structuur. Ook de beplanting sluit aan op dat thema, waarbij de natuur en het thema met elkaar in balans zijn. Bij het thema structuur passen bijvoorbeeld planten met ritmische structuren en vormen, zoals Acanthus hungaricus en Polystichus setiferum Plumoso-densum. Bomen met een fascinerende structuur zijn bijvoorbeeld Pinus thunbergii en terug van weggeweest de slangenboom (Araucaria araucana). Wie durft te focussen op één thema wordt beloond met een rustgevende, overzichtelijke buitenruimte.

Plantenselectie Sobriety:
Acanthus hungaricus
Gunnera tinctoria
Hamamelis x intermedia Aphrodite
Hosta Touch of Class
Pinus thunbergii Banshosho
Polystichum setiferum Plumoso-densum

Welke planten de beste keuze zijn, is afhankelijk van de omstandigheden in uw tuin. Laat u daarover vakkundig adviseren.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners