768
Planten en bloemen

Door onze columnistWilma Korre- Wonen bestaat uit een interieur en een exterieur, welke meer en meer op elkaar worden afgestemd. Wonen is een emotie die helemaal bij je beleving past. Slechts in enkele honderdsten van een seconde nadat we iets zien, ruiken, horen, proeven, voelen we een emotie. Wat is dit mooi, Whow , wat een prachtige kleur, Wat ruikt het hier goed, Wat is het hier gezellig, Mmm, wat is dit lekker. Onze zintuigen laten zich verleiden door een spel van kleuren en vormen, en van geuren en geluiden. Sense of Nature is een tuinplantenconcept waarbij alles draait om de emoties die ieder mens bij een plant beleeft. Binnen dit concept zijn er vijf plantgroepen gemaakt. Elke groep refereert aan één zintuig (horen, proeven, ruiken, voelen, zien), maar het is niet uitgesloten dat een plant bij meer zintuigen past. Lavendel bijvoorbeeld hoort bij ruiken, kijken en voelen. Het draait om de beleving.

Horen
Horen staat voor een bijzondere eigenschap van planten. Ze hebben het vermogen om een uniek geluid te maken. Elke tuin heeft een eigen geluid. Een streling van het oor waar je thuis bij voelt. Het geluid van planten voelt vertrouwd, want het is er altijd en overal al geweest. Het is bijna gewoon geworden. Het geluid van planten is zo mooi dat het zonde is om het gewoon te gaan vinden.

Proeven
Smaak is een niet weg te denken emotie. Bladeren, bloemen, vruchten en andere delen van een plant maken van een lekker gerecht een overheerlijk gerecht. Proef frambozen en droom weg op een zwoele zomeravond. Een blaadje laurier in de soep en deze smaakt naar de nostalgische keuken waarin oma met een schort voor appels staat te schillen. Zonder de emotie proeven is het leven smaakloos.

Ruiken
De neus ruikt wat het oog niet ziet, het oor niet hoort, de huid niet voelt en de mond niet proeft. Wijn drink je als eerste met de neus. Geur is een van de meest pure emoties. Het parfum van een bloem of plant dringt vrijwel rechtstreeks door in de hersenen. Vluchtige reukstoffen hebben slechts heel kort het leven, maar laten een onuitwisbare indruk achter. De geur van een bloementuin roept die heerlijke emotie op van lopen met blote voeten op het gras in een heerlijk zonnetje. Geur is onmisbaar, maar dat weet je pas als je het mist.

Voelen
Voelen is van levensbelang. Via de huid communiceer je op vele manieren. Via duizenden zenuwen in de huid voel je een bladstructuur, een bast of een fluweelzachte bloem. De hardheid van de schil van een vrucht kun je alleen met de huid voelen. Het geeft een emotie die bijna onbeschrijflijk is. Een tuin om te voelen is een tuin om in te leven.

Zien
Zien en gezien worden. Daar draait het niet alleen bij mensen om. Ook in de vrije natuur doen planten en dieren er alles aan om op te vallen of om juist heel bescheiden onopvallend te zijn. Via het oog worden vorm en kleur opgenomen in onze hersenen. Ons oog laat zich verleiden door kleurexplosies en een ingenieus spel van vormen. Planten uit het zintuig zien geven je de kick van het kijken!

Seizoensbeleving
Elk seizoen is bijzonder, en brengt een bepaalde unieke stemming met zich mee. De pracht van de herfst, de winter, het voorjaar en de zomer kruipt tot diep onder de huid. Het zijn emotionele hoogstandjes die eigenlijk niemand mag missen. Deze planten geven kleur, geur en smaak aan elk seizoen. Een uitgebalanceerd assortiment zorgt voor de mooiste herfst, winter, voorjaar en zomer. Geniet ervan!

Emotiekweker
Planten van Sense of Nature worden met passie gekweekt. In het Brabantse Haarsteeg wonen en werken Ad en Annemarie van Heesbeen. Op hun bedrijf worden talloze soorten planten zorgvuldig opgekweekt met maar één doel. De prachtige emotie van de natuur naar je toe brengen.

Bron: Sense of Nature

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners