1621
violen
Gepubliceerd: 01-01-2012 Laatste update: 25-04-2017

In het najaar lijkt het gedaan met de tuin en gaat de buitenkamer er weer somber en kaal uitzien. Ook uitzicht op een leeg balkon of terras zorgt niet voor vrolijkheid… Maar er is goed nieuws! Met de komst van de herfst breekt ook het seizoen van winterviolen aan. De winterblues blijft achterwege want ondanks wind, regen, sneeuw of vorst zorgen de kleurrijke winterviolen maandenlang voor een vrolijke noot!

Vorm en kleur
Winterviolen zijn vanaf september optimaal verkrijgbaar bij bloemist en tuincentrum. Dit najaar zijn er weer veel verschillende kleuren en bijzondere vormen beschikbaar. Groot- of kleinbloemige winterviolen, één- of tweekleurig, wijnrood, dieppaars, oranje… Wanneer je diverse kleuren met elkaar mixt, krijg je een vrolijke kakofonie. Een rustiger resultaat krijg je door te kiezen voor één kleurcombinatie.

Makkelijk
Winterviolen zijn gemakkelijke en oersterke plantjes die nauwelijks verzorging vragen. Geef ze alleen water als het een lange tijd droog is. Zodra het ene bloemetje is uitgebloeid volgt al weer het andere. De truc voor een extra rijke bloei is om de uitgebloeide bloemetjes steeds weg te halen. Van sneeuw of lichte vorst trekken de winterviolen zich weinig aan. Bloeien is hun credo!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids