1502
violen

In het najaar lijkt het gedaan met de tuin en gaat de buitenkamer er weer somber en kaal uitzien. Ook uitzicht op een leeg balkon of terras zorgt niet voor vrolijkheid… Maar er is goed nieuws! Met de komst van de herfst breekt ook het seizoen van winterviolen aan. De winterblues blijft achterwege want ondanks wind, regen, sneeuw of vorst zorgen de kleurrijke winterviolen maandenlang voor een vrolijke noot!

Vorm en kleur
Winterviolen zijn vanaf september optimaal verkrijgbaar bij bloemist en tuincentrum. Dit najaar zijn er weer veel verschillende kleuren en bijzondere vormen beschikbaar. Groot- of kleinbloemige winterviolen, één- of tweekleurig, wijnrood, dieppaars, oranje… Wanneer je diverse kleuren met elkaar mixt, krijg je een vrolijke kakofonie. Een rustiger resultaat krijg je door te kiezen voor één kleurcombinatie.

Makkelijk
Winterviolen zijn gemakkelijke en oersterke plantjes die nauwelijks verzorging vragen. Geef ze alleen water als het een lange tijd droog is. Zodra het ene bloemetje is uitgebloeid volgt al weer het andere. De truc voor een extra rijke bloei is om de uitgebloeide bloemetjes steeds weg te halen. Van sneeuw of lichte vorst trekken de winterviolen zich weinig aan. Bloeien is hun credo!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners