1562
Lelies voor tuin, terras en balkon

Zinderende zomerkleuren met een krachtige uitstraling - daar blinkt de lelie (Lilium) in uit! Met lelies-in-pot geef je – snel en eenvoudig – een energieboost aan je tuin, terras of balkon. Aan de slag!


lelies-tuin-balkon-terras-01 kopiëren.jpg
Ode aan de zomer
Van zuiver wit tot stralend roze. Van fris oranje tot intens rood. Het kleurenpalet van de lelie-in-pot is heel zomers en veelzijdig. Voor iedereen is er een mooi exemplaar te vinden. Je kunt op je terras of balkon ook verschillende krachtige kleuren combineren, bijvoorbeeld knalgeel en feloranje. De energie spat ervan af. Dat effect wordt nog eens versterkt door de krachtige bloemvorm van de lelie.

lelies-tuin-balkon-terras-03 kopiëren.jpg

Een vleugje lelie
Lelies-in-pot zijn niet alleen prachtig (en krachtig) van kleur en vorm. Veel lelies hebben ook nog eens een zoete, kruidige geur. Als je dan fijn op je terras of balkon zit (of in de hangmat ligt), komt er af en toe een vleugje leliegeur voorbij. Op-en-top zomer.

lelies-tuin-balkon-terras-05 kopiëren.jpg

Tuinfeest = bloemenfeest
Plannen voor een tuinfeest? Dan kun je uitpakken met bloemen, veel bloemen! Kies van tevoren een of enkele kleuren als leidraad. Roze doet het altijd heel goed tegen de groene achtergrond van je tuin, maar eigenlijk is elke kleur geschikt. Laat je inspireren door de natuur in deze tijd van het jaar. Met lelies-in-pot kun je de tuin, oftewel de feestlocatie, ruim van tevoren aankleden; de bloemen blijven heel lang mooi. Op de dag van het feest pluk je één bloem – voor in je haar!

lelies-tuin-balkon-terras-02 kopiëren.jpg

Weinig verzorging, veel bloemen
De lelie (Lilium) en andere zomerbollen-in-pot, zoals Calla (Zantedeschia) en begonia (Begonia), zijn makkelijk te verzorgen. Zet de planten op een zonnige plek en geef ze regelmatig wat water. Haal meteen even de uitgebloeide bloemen weg. Dan gaat de energie van de plant naar de nieuwe bloemknoppen en kun je tot in de nazomer genieten van een kleurrijke bloemenzee. Als je de planten zelf in potten zet, let er dan op dat er een gat in de bodem zit (om overtollig regen- en gietwater te laten weglopen). Fijne zomer!

Tips
Lelies bloeien zo uitbundig dat je er gerust een bloem tussenuit kunt plukken. Mooi in een vaasje binnenshuis.
Wil je in een keer heel veel kleur toevoegen aan je tuin, terras of balkon? Kies dan voor één grote felgekleurde pot met lelies in dezelfde kleur, bijvoorbeeld zuurstokroze voor een echt wow-effect.
Een lelie-in-pot is ook leuk om cadeau te geven, bijvoorbeeld als je naar een tuinfeest gaat of zomaar. Doe er een kaartje bij met een mooie quote of persoonlijke wens. Laat je daarbij inspireren door de rijke symboliek die met de lelie verbonden is. De lelie staat onder meer symbool voor liefde, groei en ontwikkeling, maar ook voor vrouwelijkheid en zuiverheid (met name de witte lelie).

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners