1117
Hagen en de laurierkers

Een haag kun je prima als omheining van je tuin planten. Het past bij elke tuin. Een haag is niet alleen als erfafscheiding te gebruiken maar ook om kleinere of grotere vlakken structuur te geven. Er zijn meerder soorten hagen die geschikt zijn voor een omheining om je tuin. Daarnaast moet je ook kijken naar je eigen eisen en wensen waar de haag aan moet voldoen.

 

Een haag is al eeuwenoud beeld. Vroeger dienden ze meestal als bescherming en nu is het meer een sierelement. Een haag geeft je tuin een bijzondere aanblik. Elk seizoen ziet de haag er mooi uit. Populaire planten voor een haag zijn toch wel de wintergroene hagen en coniferen. Zo wil de een liever een strakke en moderne haag, en bij de andere maar het een speelser effect hebben. De een wil het liefst een haag die de hele winter groen blijft, zodat ze het hele jaar privacy in hun tuin hebben. 

De laurierkers is een struik waar een prima haag mee gemaakt kan worden. De laurierkers ook wel de Prunus Lauroceracus genoemd in het Latijns, is een zeer winterharde struik maar ook een wintergroene struik. Het is een bijzonder sterke struik die ook nog eens snel groeit. Doordat het een dichte struik is, is hij uitstekend geschikt voor een haag. De laurierkers groeit bijna overal en in elk grondsoort. Een goed verbeterde tuingrond is voor deze struik al prima. Een bijkomen voordeel van de laurierkers is dat hij niet veel snoei nodig heeft. Wel is het zo dat de laurierkers een snelle groeier is en hierdoor snel zijn juiste hoogte al bereiken. Als hij de gewenste hoogte heeft bereikt is het belangrijk dat hij twee keer per jaar gesnoeid word. Dit om hem binnen de perken te houden. Het beste is om de eerste keer in Maart te snoeien. In Maart kun je de laurierkers prima terug snoeien tot op het oude hout. Dit om de vorstschade weg te snoeien. In september kun je voor de tweede keer snoeien. Dan snoei je alleen om de haag in vorm te houden. 

Losstaande struiken van de laurierkers kunnen bloeien. Ze vormen dan witte bloemen in Januari. Ze bloeien pas in de lente. Ze groeien in sierlijke en rechtopstaande trossen. Deze bloemen geven een heerlijke geur. Bij late vorst kan de vaak schitterende bloei te leiden hebben. In augustus geeft de struik vruchten. Deze vruchten zijn ongeveer 1 centimeter groot. Ze zijn bijna zwart van kleur en zijn giftig.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners