816
Groen in de tuin

Dat het voorjaar in april echt is aangebroken, is goed aan de tuin af te lezen. Struiken en bomen krijgen fris groen blad en de eerste tulpen zijn al te bewonderen. Weg met de grauwsluier, want het is de tijd om de tuin en het balkon flink op te vrolijken met kleurige planten en heesters.

Bladkleur en -vorm
Vaste planten zijn het hele jaar mooi en vrijwel onmisbaar in elke tuin. Door te kiezen voor bladhoudende heesters zorg je ervoor dat de tuin gedurende het hele jaar een groene basis heeft. Dat is absoluut niet saai want de verschillende bladvormen en groentinten zorgen voor veel dynamiek. Een bekende heester met opvallende, glanzende bladeren is de Rhododendron. Deze tuintopper laat bovendien in mei haar imposante bloemen zien in de mooiste kleuren van dieppaars tot heel zachtroze. Een van de weinige klimplanten die het hele jaar door haar frisgroene blad houdt is de Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides). In de zomermaanden verschijnen er kleine witte bloemen die ook een heerlijke geur afgeven.

Kleurrijk groen
Vooral in een kleine tuin of op een balkon zijn planten met een lange bloeitijd heel waardevol. Een plant die onvermoeibaar doorbloeit, is de blauw bloeiende klokjesbloem (Campanula Addenda Blue Planet). Van regen en wind trekt deze klokjesbloem zich niets aan en de plant hoeft ook niet in de volle zon te staan. Voor volop kleur zijn kuipplanten als Mandevilla Rio en Solanum jasminoides echte aanraders. Deze planten weten werkelijk niet van ophouden, want de bloei start in april en gaat tot in de nazomer door.

Groene actie
Bij veel tuincentra wordt in april een bijzondere actie gehouden. Iedereen die groen in bloei-planten koopt, ontvangt een unieke code. Wanneer deze code via www.gekopgroen.nl wordt ingevoerd, maak je kans op vakantie naar Oostenrijk om meer b(l)oeiende groeninspiratie op te doen. Kijk voor meer info en een overzicht van deelnemende tuincentra op www.gekopgroen.nl.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners