424
Een wow-effect met zomerbollen
Gepubliceerd: 02-05-2023

Zomerbollen zorgen voor een kleurenspektakel in de tuin. Door ze te combineren in kleur, vorm en groeihoogte ziet de tuin er niet alleen zomers uit, je wordt er ook vrolijk van. Echte sfeerbepalers die het verschil maken in de zomertuin. Plant ze in het voorjaar, dan geven ze een wow-effect in de zomer!

Wil je ook een kleurenspektakel in de tuin, terras of balkon? Geef jezelf een makkelijke tuin make-over! Kies voor een mooie bloembollenmix van minimaal drie verschillende kleuren. Verspreid de bollen door de border en plant ze tussen bestaande planten, siergrassen en struiken in de tuin. Zo ontstaat er een verbluffend resultaat. Laat de natuur verder zijn werk doen. That's all!

Lekker lang bloemen

Zomerbollen zijn misschien iets minder bekend dan voorjaarsbollen zoals tulpen, hyacinten en narcissen. Maar ze zijn zeker net zo bijzonder en kleurrijk! Nadat de voorjaarsbloeiers zijn uitgebloeid, zorgen zomerbloeiers voor een nieuw kleurenspektakel in de tuin. Daarbij zorgen veel bloemen in de tuin voor een goede biodiversiteit. Bijen, vlinders en andere insecten komen maar al te graag op de nectar van de bloemen af. Plant voor de biodiversiteit naast voorjaarsbollen dus ook zomerbollen in de tuin en op het balkon en terras. 

inspiratiebrochures1.png

Tips:

  • Combineer lichte met donkerkleurige bloemen. Zo krijgt de border meer volume.
  • Zorg dat er achter de bloemen een groene struik staat, zo creëer je diepte en lijkt de tuin groter.
  • Plant de bollen op groeihoogte, van laaggroeiende naar hooggroeiende soorten.*
  • Kies bij een kleine tuin voor koele kleuren zoals paars, blauw en wit. Met deze kleuren ziet de tuin er ruimer uit.
  • Wil je een knusse tuin? Kies dan voor een mix met warme kleuren zoals rood, geel en oranje.
  • Plant bij een lange tuin opvallende kleuren zoals geel, paars en oranje achterin de tuin. Op deze manier lijkt de tuin breder.
  • Maak de zomertuin af met een bijpassend kussentje op de stoel, een gezellig windlicht en gekleurde potten.

* De diversiteit van zomerbollen is enorm. Hieronder vind je een aantal topmodellen onder de zomerbloeiende bloembollen:

  • Hooggroeiende zomerbollen: Dahlia, gladiool (Gladiolus), lelie (Lilium), Afrikaanse lelie (Agapanthus), bloemriet (Canna), lupine (Lupinus), kuiflelie (Eucomis), naald van Cleopatra (Eremurus), Crocosmia.
  • Middengroeiende zomerbollen: Calla (Zantedeschia), vogelmelk (Ornithogalum), aardorchidee (Bletilla).
  • Laaggroeiende zomerbollen: anemoon (Anemone), ranonkel (Ranunculus).

Wil je meer weten over zomerbollen? Ga dan naar www.bloembol.org.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide