2152
Dit zijn de 5 populairste tuinplanten voor 2022
Gepubliceerd: 05-04-2022

Het is je vast niet ontgaan dat er een waanzinnig ruime keuze is aan planten die je in je tuin kunt zetten. Vaak is de één nog mooier dan de ander. Hoe maak je nu precies je keuze? Als richtlijn kun je je planten selecteren op onder andere de maat, vormgeving, bloeiperiode of onderhoudsbehoefte. Daarnaast kun je dit artikel met de 5 populairste tuinplanten voor 2022 eens doornemen om inspiratie op te doen. Neem van ons aan dat er verrassende exemplaren tussen zitten. 

De meest populaire tuinplant soorten op een rijtje     

Welke planten heb je in je tuin of wil je in je tuin zetten? Je kunt hiermee alle kanten op en je tuin volledig inrichten op basis van je smaak en wensen. Als je een echte tuinliefhebber bent, kun je hier natuurlijk enorm creatief in zijn. Toch zie je op één of andere manier dat er vaak voor dezelfde tuinplanten gekozen wordt. Misschien omdat men de planten supermooi vindt maar misschien ook wel omdat veel mensen graag op veilig gaan en kiezen voor wat ze kennen. Dat is jammer aangezien je op die manier een hoop moois in je tuin mis loopt.

snoeiguide-banner-2024.png

Hieronder vind je daarom een lijstje met de 5 populairste tuinplanten die je op dit moment in ons land aantreft.

Dit zijn de 5 populairste tuinplanten van 2022     

  • De hortensia is natuurlijk de tuinplant die deze lijst aanvoert. Bijna iedereen heeft wel een hortensia in de tuin. Er zijn verschillende soorten hortensia’s. De meest bekende is de Hydrangea macrophylla, in de volksmond ook wel bekend als boerenhortensia. Deze tuinplant heeft mooie bloemen, voornamelijk in de kleuren roze, blauw en paars. Wist je dat deze kleur afhankelijk is van de zuurgraad van de grond? Als de hortensia op een zure grond staat, worden de bloemen blauw, op een minder zure grond worden de bloemen roze.

  • Als we het hebben over een onderhoudsvriendelijke plant die je veel ziet in de tuinen in onze omgeving moeten we meteen de kleine maagdenpalm en zijn grote broer (de grote maagdenpalm) benoemen. De Vinca minor en de Vinca major zijn de best bloeiende winterharde bodembedekkers. Deze passen uitstekend in een onderhoudsarme tuin. Waar een bodembedekker groeit, kan immers géén onkruid groeien. Deze planten zijn zéér sterk en kunnen prima schaduw verdragen.      
  • Ook de lavendel hoort op deze lijst. Deze tuinplant is vooral populair door de mooie diepe paarse kleur en de heerlijke karakteristieke geur van de bloem. De lavendel bloeit tot ver na de zomer en is ook populair bij insecten als bijen, hommels en vlinders. Als je de lavendel in je tuin hebt staat, breng je veel leven in je tuin.  
  • De Spaanse margriet, de Osteospermum ecklonisheeft géén Spaanse roots zoals je zou verwachten. Voor deze plant moet je een stukje verder reizen, naar Zuid-Afrika. De plant heeft bloemen in verschillende mooie kleuren als wit, geel, roze, oranje, en paars. Je kunt de plant in je tuin zetten, maar ook op je balkon, in een border of gebruiken als kuipplant. Deze plant geeft zelf aan wat de beste plek is om te staan. Als de plant zijn langzaam zijn bloemen sluit, is dit een teken dat hij te veel in de schaduw staat. Let maar op wat er gebeurt als je deze plant op een zonnigere plek zet.  
  • Wil je net als veel mensen wat leven in je tuin? Dan is de keuze voor een vlinderstruik een hele logische. Veel mensen hebben een vlinderstruik (Buddleja) in de tuin staan en genieten van de mooie kleurrijke bloemen en de insecten die erop afkomen. Zoals de naam van deze tuinplant al een beetje verklapt, biedt dit pronkstuk een onweerstaanbare aantrekkingskracht op diverse vlindersoorten.
Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids