473
De voordelen van een haagplant in je tuin

Een haagplant in je tuin brengt een speciale sfeer met zich mee. Als groene erfafscheiding zijn hagen enorm populair. Dat komt uiteraard door de natuurlijke uitstraling wat niet echt van een schutting kan worden gezegd. Haagplanten zijn ook populair om op andere manieren toe te passen. Bijvoorbeeld als los exemplaar of als sierborder rondom een perk, waarvoor een kleine buxussoort ideaal is. Er zijn dan ook allerlei voordelen als je de keuze maakt om een haagplant in je tuin te planten.

Veel mogelijkheden

Als je van plan bent om kant en klaar hagen te kopen dan zijn er vele mogelijkheden. Een haag kan bijvoorbeeld als tuinafscheiding dienen. Wil je volop privacy creëren dan biedt een conifeer daarvoor bijvoorbeeld uitkomst. Een conifeer heeft als kenmerk ondoordringbaar te zijn en groeit hoog. Uiteraard is het mogelijk deze haag tot op je eigen gewenste hoogte te snoeien. Een kant en klaar haag kopen voor in je tuin is geschikt voor uiteenlopende doelen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om hagen te combineren. Bijvoorbeeld door buxus te combineren met laurier en met een rode beuk. Overigens is een beukenhaag net als de conifeer populair om als tuinafscheiding te gebruiken.

Voordelig in aanschaf

Haagplanten zijn in verhouding voordelig om aan te schaffen. Het is een eenmalige investering waar je jarenlang plezier van hebt. Bovendien heb je de mogelijkheid om voor snelgroeiende haagsoorten te kiezen. Dat maakt het relatief gezien nog voordeliger om je tuin te beplanten.

Gemakkelijk in onderhoud

Een ander voordeel is dat haagplanten niet veel onderhoud nodig hebben. Het is bij het aanplanten wel van belang om in een goede verzorging te voorzien. Bijvoorbeeld door regelmatig water te geven, zodat de wortels zich goed hechten in de grond. Verder beperkt het onderhoud van hagen zich tot snoeien. Bijvoorbeeld door in het voorjaar te snoeien en in het najaar nog eens als het een snelgroeiende haag betreft.

Diversiteit in kleur en blad

Er is nog een voordeel van een haagplant in je tuin en dat is dat er veel diversiteit is. Er zijn haagsoorten met kleine blaadjes, zoals buxus. Zo zijn er ook haagsoorten die een groter blad hebben, zoals laurier. Er is verder verschil in kleur. De meeste hagen zijn groen, maar de groentinten variëren van licht tot donker. Bovendien zijn er hagen die een ander kleur blad hebben en hagen die bloeien. Op deze manier is er afwisseling te creëren in je tuin door meerdere haagsoorten te planten.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners