710
De bloemetjes en... de wespen?

Waarschijnlijk ben je, net zoals de rest van Nederland, al druk bezig in de tuin. Groot gelijk heb je, want het is heerlijk weer om in de tuin te werken! Dit heerlijke lenteweer is helaas niet alleen gunstig voor jou, maar ook voor de ontwikkeling van wespennesten. Lees hier alles over wespen, wespennesten en hoe je een wespenplaag in de zomer voor kunt zijn!

Wat doen wespen in de lente?

In de maanden maart/april/mei beginnen de wespen met het bouwen van hun nesten. De koninginnen zijn namelijk ontwaakt uit hun winterslaap en gaan direct aan de slag met hun nest. Later helpen ook de werksters nog mee met de bouw. In de lente heb je nog niet veel last van wespen, omdat ze druk zijn met de bouw van hun ‘huis’ en omdat ze nog niet op zoek zijn naar voedsel buiten het nest. Als de lente droog en warm verloopt, kunnen de wespen ongestoord aan hun nest bouwen. En hoe groter het nest, hoe meer wespen erin geboren zullen worden. Oftewel, komende zomer zul je dus veel wespen zien!

Beginnende wespennesten verwijderen

Als je in de prille lente een grote wesp ziet vliegen, dan is dat een koningin. Het is verstandig om te kijken waar ze heen vliegt, want ze is op zoek naar een geschikte locatie voor haar nest. Als dat maar niet in of rondom jouw woning of bedrijfspand is! Als ze al begonnen is aan haar nest en het bevindt zich op een vervelende plek, bijvoorbeeld net boven je gezellige zitje in de tuin, dan kun je ervoor kiezen om het nest te laten verwijderen. Zo heb je weer minder wespenoverlast in de zomer!

Overlast van wespen in de zomer

Het zomerseizoen is daar. Je hebt in de lente geen wespennesten gezien, dus heb je de wespen ook niet preventief kunnen verwijderen. Het ene moment zit je lekker in de tuin, te genieten van je drankje, het andere moment moet je rennen voor je leven omdat je belaagd wordt door wespen! Je wilt toch weleens weten waar die wespen vandaan komen, dus je volgt ze en constateert dat ze de spouwmuur van je woning invliegen... Dan moet je er wel iets aan doen! Het is levensgevaarlijk om zo’n nest zelf te verwijderen, schakel daarom direct een professionele wespenbestrijder in. Een wespennest verwijderen is dagelijkse kost voor hem. Hij zal daarom ook jou snel en veilig van je wespenplaag afhelpen, daar mag je op rekenen!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners