552
Bloemen in de tuin

Het zelf kweken van verse groenten en kruiden is de laatste jaren steeds populairder geworden. In het voorjaar kunnen tomaten, courgettes en kruiden als bieslook en peterselie geplant worden om vervolgens in de zomermaanden te oogsten. Behalve het zelf groenteboeren is het ook leuk om je eigen zomerbloemen te kweken. Bijvoorbeeld met zomerbollen; ze zijn niet duur, zijn eenvoudig te planten en zorgen voor de mooiste bloemen.

Zomerboeket uit eigen tuin
Bloembollen die in de zomermaanden tot bloei komen, worden zomerbollen genoemd. Het zijn dankbare tuinbloeiers die in het voorjaar volop verkrijgbaar bij het tuincentrum. Juist als de meeste tuinplanten uitgebloeid zijn, geven zomerbollen volop kleur aan de tuin. Er zijn veel soorten die zich ideaal lenen voor de start van een eigen bloemenhoekje. Ideale zomerbollen zijn dahlias, begonias, gladiolen, lelies, anemonen en Crocosmia. Ze staan garant voor een zee aan bloemen. Je kunt ze afsnijden om je eigen zomerboeket te maken voor binnen of voor buiten op de tuintafel.

Zomerbollen planten
Net als groente en kruiden plant je zomerbollen in het voorjaar wanneer de kans op nachtvorst is verdwenen. Kies hierbij voor een zonnige plekje want zomerbollen zijn zonaanbidders. De vuistregel is dat bollen tweemaal zo diep geplant worden als de bol hoog is. Dahlia- en begoniaknollen zijn hierop een uitzondering, want die worden net onder de oppervlakte geplant. Geef na het planten water zodat zomerbollen kunnen wortelen, groeien en bloeien. Zomerbollen hoeven vervolgens geen extra water te krijgen, ze houden van evenveel vocht als de overige tuinbeplanting. Vanaf juli bloeien de eerste zomerbollen

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners