172
Bloeiend in stijl: tuinonderhoud voor een prachtige tuin

Je doet er het liefste alles aan om je eigen tuin het hele jaar door in optimale staat te houden. En of het nu gaat om het gazon of de planten die volop in bloei zijn, in beide gevallen is het belangrijk om het hele jaar kritisch te kijken naar het onderhoud. Met slechts een paar kleine investeringen kun je al erg veel verschil maken. Kom je hier graag wat meer over te weten? In dit blog geven we je alvast een paar handige tips.

Zorg er altijd voor dat de grond voldoende voeding krijgt

Kies bijvoorbeeld voor voldoende voeding voor de tuin met goede potgrond. Zo weet je zeker dat je bloemen en planten het hele jaar door de juiste voedingsstoffen krijgen. Want in de zomer heeft je tuin immers een heel ander soort verzorging nodig in vergelijking met de winter. Check dus altijd goed wat voor voedingsstoffen er tijdens ieder seizoen van het jaar nodig zijn. Hierdoor geef je je tuin meteen een goede boost en kan het zomaar zo zijn dat je tuin helemaal tot leven komt.

Zijn de bloemen en planten volop in bloei? Zorg ervoor dat je voldoende gaat snoeien

Op het moment dat je grond is voorzien van de nodige voedingsstoffen, is het ook een goed idee om kritisch te blijven kijken naar de groei van de bloemen en planten in de tuin. Investeer meteen in een van de snoeischaren uit het assortiment van een tuincentrum, zodat je altijd lekker aan de slag kunt gaan in de tuin. Tip! Om de kwaliteit van het gereedschap het hele jaar door optimaal te houden, is het belangrijk dat je het opbergt op een veilige en droge plek. De garage of een schuur is daar een goed voorbeeld van. Haal je binnenkort dit gereedschap in huis?

Heb je ook al nagedacht over prachtige accessoires om je tuin mee te verrijken?

De kers op de taart is natuurlijk het uitzoeken van knusse, sfeervolle en prachtige accessoires voor de tuin. Denk daarbij aan gezellige bloempotten, een vloerkleed voor bij een loungeset en kleurrijke kussentjes voor de tuinstoelen. Dit soort accessoires zijn de ultieme finishing touch en je kunt er erg goed je persoonlijke smaak in terug laten komen. Ideaal als je de stijl van de tuin overeen wil laten komen met de stijl van het interieur bij jou in huis.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners