1515
Boost jouw humeur én energie met een daglichtlamp!
Gepubliceerd: 27-12-2023

Bye bye winterblues met met de daglichtlamp! Dit wordt ook wel de energielamp genoemd, omdat je er aantoonbaar meer energie van krijgt. Ook boost het je humeur, ben je meer alert en wordt je uitgerust wakker. En dat is nou precies het positieve effect wat je ook krijgt op een zonnige zomerse dag. Dit zorgt ervoor dat je productiever bent en dat je bloedcirculatie wordt verbeterd. Ook krijg je in de donkere dagen weinig zonlicht op je snoet, en krijg je dus al snel een tekort aan vitamine D. Dat voorkom je me een daglichtlamp. Dus ook in de donkere dagen van iedere dag een goede dag maken? Ga dan voor de daglichtlamp!

Waarom een daglichtlamp?

Ook wanneer je de herfst en winter met een grote lach trotseert én doorkomt dan is een daglichtlamp toch een mooie toevoeging aan jouw interieur. Wij noemen het niet voor niets op de redactie ook wel een energielamp. Een daglichtlamp zorgt er namelijk voor dat je écht even een energieboost krijgt om ook een saaie en lange (thuis)werkdag door te komen. Want hoe leuk je baan ook is, iedereen kent wel van die dagen dat er wel 14 uur in een werkdag lijken te zitten in plaats van acht. 

Wat het effect dan van een daglichtlamp dan is? Het verhoogt jouw productiviteit, de bloedcirculatie wordt verbeterd en je bent gewoon in algemeen veel betere stemming. Het voorkomt en geneest echt de (winter)depressie en helpt tegen winterblues. Wat is er fijner dan met een uitgerust gevoel aan jouw werkdag te beginnen en door de daglichtboost ook nog eens een hogere productiviteit te hebben. Je kunt je veel beter concentreren omdat je super alert bent!

inspiratiebrochures1.png

Ook kun je ‘s nachts veel beter slapen als je overdag meer daglicht hebt gezien, als je dit dan ook nog combineert met een verzwaringsdeken slaap je helemaal als een roosje. Een win-win als je beide gebruikt!

Hoe werkt het?

Je zet de daglichtlamp aan in de ochtend, bij voorkeur direct als je wakker wordt. Mocht dit nou niet zo fijn zijn voor degene die nog wel in bed even verder wil slapen, kun je het bijvoorbeeld ook aanzetten tijdens het ontbijt of gewoon lekker naast je scherm als je aan het werk bent. Zo ervaar jij het positieve effect van een zonnige zomerse dag, én heb je dus een energievolle dag met een goed humeur!

Het daglicht werkt twee kanten op, het brengt je natuurlijke vitamine D-gehalte in evenwicht en zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk opgewekter bent. Vitamine D heeft veel voordelen, onder andere ook een stressverlagende eigenschap.

Zijn daglichtlampen nog een beetje stylish?

Dé vraag die wij als interieur liefhebbers natuurlijk meteen daarna stellen is of de daglichtlampen er ook nog een beetje goed uitzien? Het antwoord daarop is volmondig ‘ja’!

De daglichtlamp is niet meer een grote bol die prominent in je woonkamer staat, maar meer een bescheiden tablet die je gewoon op je bureau zet. De daglichtlampen zijn er uiteraard in allerlei soorten en maten, waardoor er voor ieder wat wils tussen zit.

Ben je nog niet overtuigd van alle voordelen? Lees dan de vele positieve reviews bij bijvoorbeeld deze daglichtlamp van het bekende merk Beurer.

Niet alleen licht heeft deze uitwerking, ook geur en een frisse lucht hebben dit effect. Meer hierover weten? Lees dan onderstaande drie artikelen ook eens!

Beeld: Beurer

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide