1802
Lekker in je vel: Gebruik het licht
Gepubliceerd: 21-03-2022 Laatste update: 18-04-2024

Je lekkerder in je vel voelen door een lampje? Dit kan echt! En neem van ons aan; Denk er niet te licht over. Want goed licht geeft niet alleen de juiste uitstraling aan je interieur, van het kijken naar een mooie lamp wordt je ook gewoon blij. En naast dat het invloed heeft op je mentale toestand, komen bepaalde soort lampen ook je fysiek ten goede. Zeker wanneer je net een flinke work-out hebt gedaan en je gillende spierpijn hebt kan een rode lamp uitkomst bieden

De impact van licht op je gezondheid

Licht speelt een essentiële rol in ons dagelijks leven. Niet alleen beïnvloedt het hoe we de wereld zien, maar het heeft ook een diepgaande invloed op onze gezondheid en welzijn. Gezond licht voor thuis kan helpen de menselijke stofwisseling te ondersteunen en biedt tal van andere voordelen die bijdragen aan een gezondere levensstijl.

De voordelen van natuurlijk zonlicht

De gunstige effecten van zonlicht zijn alom bekend, vooral het vermogen van natuurlijk licht om ons lichaam te helpen vitamine D aan te maken. Deze cruciale vitamine speelt een sleutelrol in het behouden van sterke botten en een gezond immuunsysteem. Bovendien helpt blootstelling aan helder licht tijdens de dag onze alertheid te vergroten en ons humeur te verbeteren.

inspiratiebrochures1.png

Kunstlicht en zijn mogelijkheden

Naast natuurlijk licht is het gebruik van geschikt kunstlicht, zoals biodynamisch licht dat zich aanpast aan onze circadiane ritmes, van groot belang. Met innovatieve oplossingen zoals dimbare make-up spiegels en wake-up lights kunnen we een gezondere lichtomgeving in ons huis creëren die zowel ons fysieke als mentale welzijn bevordert.

Hoe licht je stemming en gezondheid kan verbeteren

Lichttherapie is een effectieve behandeling tegen seizoensgebonden affectieve stoornissen (SAD), beter bekend als winterdepressies. Door speciale daglichtlampen te gebruiken, die het natuurlijke daglicht nabootsen, kunnen gebruikers hun stemming aanzienlijk verbeteren en de symptomen van depressie verminderen.

Rood licht voor fysieke ontspanning

Rood licht therapie wordt gebruikt voor het verlichten van spierpijn en het bevorderen van celgroei en herstel. Door het gebruik van een infraroodlamp thuis kunnen mensen die fysiek actief zijn of last hebben van chronische pijn, zoals artritis, significante verlichting vinden.

Regelmatige lichtblootstelling

Het is belangrijk om een goede timing van lichtblootstelling te handhaven, vooral in de wintermaanden wanneer de dagen korter zijn. Een juiste blootstelling aan licht kan helpen het slaap-waakritme van het lichaam te reguleren en een gezonde slaap te bevorderen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gezondheidseffecten van blauw licht?

Blauw licht, vooral afkomstig van schermen, kan het slaappatroon verstoren. Echter, blootstelling aan blauw licht gedurende de dag heeft ook positieve effecten zoals het verhogen van alertheid en het verbeteren van de stemming.

Hoe kan slimme verlichting bijdragen aan mijn gezondheid?

slimme verlichtingssystemen bieden de mogelijkheid om de lichtintensiteit en kleur aan te passen aan de tijd van de dag, wat kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het reguleren van het circadiane ritme.

Waarom is het belangrijk om voldoende daglicht in huis te hebben?

Daglicht in huis helpt niet alleen bij het aanmaken van vitamine D, maar stimuleert ook het welzijn en vermindert de kans op seizoensgebonden depressies.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide