1905
Gelukkig door geur; welke geur heeft welk effect op je gevoel?
Gepubliceerd: 03-04-2022

Eerder hebben we al eens benadrukt wat het belang is van een fijne geur in je huis, we hebben toen uitgebreid stilgestaan bij de wijzen waarop je een fijne geur in je interieur tot stand kunt brengen. Maar wist je dat het ook heel erg belangrijk is voor je algehele gevoel van fitheid om de juiste geuren op het juiste moment te introduceren in je huis? Ook per ruimte verschilt het welke geur je moet kiezen. 

Kies bewust, kies voor geur

Zo raden wij aan in de slaapkamer voor zachte geuren te gaan en in de werkkamer voor een oppeppende geur. Je helemaal optimaal voelen en alles uit je dag halen? Start dan vandaag nog met de bewuste keuze voor een geur. Wij zetten de belangrijkste invloeden voor je op een rijtje.

Nu zijn er natuurlijk vele wijzen van verspreiden, van wierookstokjes tot diffusers, kies hierbij voor de variant die bij jou past. Wel raden wij je aan om altijd voor natuurlijke, etherische geuren te gaan en de synthetische varianten te vermijden. De synthetische zijn nagemaakt van de echte opties en zullen minder effect hebben.

banner-woontrends-2024-mag.png

Wanneer welke geur?

Lees hier wanneer welke geur wij adviseren!

Ontspannend en kalmerend

Heb je er een drukke lange dag opzitten en is het wel even goed geweest allemaal. Dan is het aan te raden om een ontspannende en kalmerende geur te introduceren. Ook zijn wij groot fan van het inzetten van kalmerende geuren in de slaapkamer, zeker ook bij kinderen.

Kinderen zijn nog heel puur en gevoelig, zij zullen onbewust zeker vatbaar zijn voor een fijne en kalmerende geur in de slaapkamer.

Geuren: Jasmijn, kamille, lavendel, marjolein, sandelhout en vanilla.

Oppeppend en energie opwekkend

Klaar voor een nieuwe frisse dag in je (thuis)kantoor? Dan kan naast die kop koffie een extra duwtje in de rug nooit kwaad. Wij zijn op kantoor dan ook fan van de wat oppeppende geuren. Deze doen ook wonderen wanneer de vier-uur-dip dreigt te komen. Er is altijd wel iemand die dit idee opwerpt en voorkomt dat we voor energie naar de snoeppot grijpen.

Geuren: Eucalyptus, mandarijn, munt, rozemarijn, pepermunt, rode roos, sinaasappel, magnolia, muskus en ceder.

Concentratieverhogend en alertheid

Om te voorkomen dat we als stuiterballen door het kantoor rollen combineren we de bovenstaande oppeppende geuren ook met de wat meer concentratieverhogende varianten. Waar deze ook super fijn zijn? In de auto! Natuurlijk letten we in het verkeer altijd goed op, maar net een tikje meer scherpte kan na een lange werkdag op de terugweg geen kwaad.

Geuren: Citroen, eucalyptus, limoen, rozemarijn, pepermunt en sinaasappel.

Positief de dag door

Natuurlijk zijn we van nature allemaal het liefste enorme optimisten. Maar toch hebben we allemaal wel eens een baaldag. Zo’n grijze novemberdag met te veel regen en wind maakt niemand super happy. Voorkom chagrijn en steek een lekker luchtje op. Hiermee voel jij je meteen een stuk fijner en fitter. Welke je moet kiezen?

Geuren: Cipres, rozemarijn, citroen, geranium, grapefruit en limoen.

Creativiteit

Vakantie en willen je kids aan de knutsel? Super leuk maar soms ontbreekt het echt even aan creativiteit, ons in ieder geval wel. Ook hier is een luchtje voor. Er zijn een aantal geuren waarvan is aangetoond dat het je creativiteit ten goede komt.

Geuren: Bergamot, mirre, vanille, cipres, citroen, geranium, limoen, mirre en passiebloem.

Nog een laatste tip; de oplettende lezer heeft het misschien al gezien maar sommige geuren hebben meerdere effecten. Doe hiermee je voordeel en pak deze wanneer je twijfelt. Meer concentratie én opgewekter? Wie wil dan nou niet! Kortom, ruik jezelf vitaal de dag door!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide