2427
Histor kleurentrend 2022: Invaluable

Als Wonenonline volgen we de trends, zeker op het gebied van wonen, uiteraard op de voet. Wij draaien onze hand dan ook niet om voor een nieuw kleurtje op de wand. Waar we voorzichtig in 2021 al weer wat kleur mochten introduceren na een donkere tijd, hebben de experts van Histor deze trend nog extra benadrukt. Kleurenpalet Invaluable staat voor diepe en warme tinten met de nodige durf.

Sparkle

Een beetje glamour in je leven nodig? Creëer dit en neem het heft in eigen hand en ga voor een verassende wand in één van de kleuren van het palet Invaluable. Mocht dit te heftig zijn, dan is een basiskleur als uitgangspunt nemen een goede optie. De Histor kleur van 2022 is OliveSprig. Flexibel grijsgroen wat door zijn veerkracht de basis vormt voor vele andere kleuren. Perfect te combineren met de tinten uit dit palet.

60-30-10 principe

Om gedoseerd kleur in je interieur te introduceren wordt in vaktermen wel het 60-30-10 principe gehanteerd. Je gaat voor 60 procent voor een hoofdkleur, je brengt voor 30 procent een nuance aan en die laatste 10 procent zijn voor het accent. Zo ontstaat evenwicht tussen jouw muren, meubels en accessoires. Wij zijn zelf groot fan van deze tactiek, hiermee zorg je ervoor dat er in je interieur leven ontstaat. Zonder dat het een uitbarsting van kleur wordt. Want een huis mag inspireren maar bovenal een plek zijn waar je tot jezelf komt.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Kleur bekennen

Dat glamorous niet meteen betekent dat je voor roze, goud en glitters hoeft te gaan bewijst palet Invaluable. Kleuren waar je aan kan denken voor dit effect zijn een lilatint zoalsMulberryMilk (PPG1047-4), het Caribische blauw van ViningIvy (PPG1148-6) en grijsbruin Yorkshire Moor (PPG1019-7). Met diep, donker hout- en messingaccenten wordt het effect nog glamoureuzer maar blijft het stijlvol. Mocht je iets minder theatraal zijn, dan is het eenvoudig dit te verminderen door het wisselen van deze accessoires.

Kies een kamer

Een hele woonkamer in een Invaluable kleur vinden wij heerlijk, maar niet iedereen is hier meteen fan van. Nu we meer en meer thuiswerken leent een thuiskantoor zich goed voor een extra dot glamour. Het inspireert en brengt optimisme in een ruimte. Ook een kinderkamer is erg leuk op te frissen met een aantal tinten vanuit dit palet. Begin met een klein kamertje, en voor je het weet zie jij de onschatbare meerwaarde van lekker kleur in je leven!

Bestel Histor verf gemakkelijk online op Bol.com

Laat je ook inspireren door de andere Histor kleurentrends 2022

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners