2194
4 inspiratietips voor de vloer in je woonkamer
Gepubliceerd: 03-11-2020 Laatste update: 08-05-2022

De woonkamer is een van de favoriete ruimtes in een huis. Deze wil je natuurlijk een warme en sfeervolle uitstraling geven. Op het gebied van vloeren is er behoorlijk veel keuze. Om je een beetje een idee en wat inspiratie te geven zijn hier een paar tips.

Tapijt

Tapijt is lekker zacht en warm aan je voeten. Het is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Hoogpolig of laagpolig. Het is redelijk makkelijk te leggen of je kan het uiteraard ook laten leggen. Een beetje goede vloerbedekking of tapijt gaat echt jaren mee. Enige nadeel is misschien dat je als het vuil wordt of er een vlek inkomt dat je deze wat moeilijker schoon kan maken. Maar tapijt past heel goed in de woonkamer.

Vloertegels

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar vloertegels zijn ideaal voor in de woonkamer. Je kan er om te beginnen vloerverwarming onder leggen. (Het is echt heerlijk warm aan je voeten). Vloertegels zijn er in allerlei kleuren soorten en afmetingen. Het leuke is dat je kan variëren met het leggen van de tegels. Het hoeft niet per se netjes allemaal vierkant je kan ze afhankelijk van de maat ook in een soort visgraatmodel laten leggen of in speels wildverband. Vloertegels zijn slijtvast hebben een lange levensduur en zijn heel gemakkelijk schoon te maken.

inspiratiebrochures1.png

Vinyl

Een andere mogelijkheid is om vinyl in de woonkamer te leggen. Vinyl is verkrijgbaar allerlei kleuren en dessins of motieven. Denk bijvoorbeeld aan vinyl dat op een tegel of houten vloer lijkt. Soms moet je wel heel goed kijken wil je het verschil echt kunnen zien. Vinyl is makkelijk te leggen vraagt weinig onderhoud en is snel en gemakkelijk schoon te maken als er een vlek of vuil op zit. Vinyl is verkrijgbaar in verschillende diktes de toplaag is uiteindelijk het belangrijkste als het gaat om slijtvastheid, de kleur en het motief. Ook vinyl heeft een behoorlijk lange levensduur

Laminaat

Een laminaat vloer is ook een goede keuze voor in de woonkamer. Ook hier kan je vloerverwarming onder leggen. Bovendien is een laminaat vloer echt heel makkelijk te leggen. Het laminaat vraagt weinig onderhoud is ook slijtvast en mocht je per ongeluk iets op vloer morsen of deze per ongeluk vuil maken? Dan is laminaat echt supersnel weer schoon te maken. Afhankelijk van het soort vuil is laminaat prima te reinigen met de stofzuiger en eventueel een vochtig doek of dweil. Laminaat is verkrijgbaar in onder andere verschillende kleuren.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide