3052
3 redenen waarom tapijttegels de ideale oplossing zijn voor je vloer
Gepubliceerd: 14-06-2023 Laatste update: 02-07-2023

Stel je voor. Je bent druk op zoek naar een nieuwe vloer omdat je uitgekeken bent op de vorige. Nou komen er natuurlijk genoeg verschillende parketvloeren langs en ook gietvloeren komen steeds meer voor, maar toch is het niet geheel wat je zoekt.Je kunt ook eens denken aan een tapijtvloer en dan om nog iets specifieker te zijn: tapijttegels. Er zitten namelijk een hoop verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van tapijttegels. In deze tekst gaan we kijken waarom tapijttegels altijd een goede keuze zijn en een kijkje nemen bij 3 redenen waarom tapijttegels de ideale oplossing zijn voor je vloer.

Wat zijn tapijttegels?

Tapijttegels zijn dus tegels, maar dan niet gemaakt van steen, maar van tapijt. Hierdoor heb je een hoop verschillende tegels, gemaakt van hetzelfde materiaal en in dezelfde vorm. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen of je alle tegels in dezelfde kleur wil of juist een beetje wil spelen met verschillende kleuren. De tapijttegels worden geleverd in de maten die jij wil en kunnen vervolgens gemakkelijk aan de vloer bevestigd worden. Je doet dit door lijm of speciale tape, maar wanneer je daarvoor kiest, kun je ze zelfs los laten liggen.

Laten we kijken naar de drie voordelen.

inspiratiebrochures1.png

1. Het gemak van de tapijttegels

Omdat de tegels in allerlei verschillende kleuren te krijgen zijn, kun je er echt alle kanten mee op. Een egale strakke vloer is bijvoorbeeld een optie, maar je kunt ook kiezen voor een patroon zoals een mooie combinatie van zwarte en witte tapijttegel. De tegels zijn zo ontzettend veelzijdig. Ook kun je er voor kiezen om de tegels per periode te veranderen in de kleur die op dat moment beter bij jouw inrichting past. Omdat de tegels makkelijk te bevestigen zijn, zijn ze natuurlijk net zo makkelijk weer los te halen. Wanneer je een bepaalde kleur zat bent, kun je de tegels verkopen en een andere kleur ervoor terug kopen. Daarmee komen we ook direct op de tweede reden uit.

2. Duurzaamheid van tapijttegels

Kiezen voor tapijttegels is namelijk ook een duurzame keuze. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in gebruikte tapijttegels of zelfs verder gaan dan dat: re-use tapijttegels. Je kunt de tegels heel erg mooi houden wanneer je ze goed onderhoudt. Vervolgens kun je ze dus verkopen en kan iemand anders ook nog een vloer leggen van de tegels. Andersom natuurlijk net zo. Op die manier maak je dus een hele duurzame keuze omdat er geen nieuwe vloer gemaakt hoeft te worden.

3. De prijs van tapijttegels

Mochten de eerste twee redenen nog niet voldoende zijn dan is de derde dit vast wel. Een vloer van tapijttegels is namelijk helemaal niet duur. De vloeren zijn namelijk in een hele hoop verschillende prijsklassen te koop waaronder dus ook vrij goedkopere varianten. Op die manier is er altijd wel een tapijtvloer die prima in jouw budget past. Ook de prijs van de vloer is dus positief.

Leuke weetjes en praktische tips over tapijttegels

 1. Geschiedenis: Tapijttegels zijn al meer dan 50 jaar op de markt. Tapijttegels werden oorspronkelijk ontwikkeld als een alternatief voor wand- en vloerkleden, en zijn sindsdien geëvolueerd naar een veelzijdige en stijlvolle optie voor vloerbedekking.

 2. Installatiegemak: Tapijttegels zijn eenvoudig te installeren, zelfs voor doe-het-zelvers. Tapijttegels worden meestal geleverd met zelfklevende achterkanten of kunnen worden vastgezet met dubbelzijdig tape. Hierdoor kunnen ze snel en gemakkelijk worden geplaatst, zonder de noodzaak van professionele installatie.

 3. Duurzaamheid: Tapijttegels zijn gemaakt om lang mee te gaan. Tapijttegels zijn bestand tegen slijtage en kunnen een hoge verkeersbelasting weerstaan, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor drukbezochte ruimtes zoals kantoren, winkels en scholen.

 4. Flexibiliteit: Een van de grote voordelen van tapijttegels is hun flexibiliteit. Als er een tapijttegel beschadigd raakt, kunt u deze eenvoudig vervangen zonder de hele vloer te hoeven vervangen. Dit bespaart tijd en geld, vooral in ruimtes waar vlekken en slijtage vaak voorkomen.

 5. Ontwerpmogelijkheden: Tapijttegels bieden eindeloze ontwerpmogelijkheden. Tapijttegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor u uw vloer kunt aanpassen aan uw persoonlijke stijl en de sfeer van de ruimte kunt beïnvloeden.

 6. Geluidsisolatie: Tapijttegels hebben geluidsisolerende eigenschappen. Tapijttegels absorberen geluidsgolven, waardoor ze bijdragen aan een stillere en comfortabelere omgeving. Dit is vooral belangrijk in kantoren en commerciële ruimtes waar geluidsbeheersing van cruciaal belang is.

 7. Onderhoudsgemak: Tapijttegels zijn gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en periodieke dieptereiniging is voldoende om ze er fris en schoon uit te laten zien. In het geval van vlekken of beschadigde tegels, kunnen deze individueel worden gereinigd of vervangen zonder de hele vloer te behandelen.

 8. Milieuvriendelijkheid: Veel tapijttegels zijn gemaakt van gerecyclede materialen, zoals gerecycled polyester of nylon. Dit draagt bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere vloerbedekkingskeuze.

 9. Veelzijdigheid: Tapijttegels kunnen in vrijwel elke ruimte worden geïnstalleerd, inclusief slaapkamers, woonkamers, kantoren, kelders en zelfs trappen. Tapijttegels zijn geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

 10. Kostenbesparend: Hoewel tapijttegels mogelijk duurder lijken dan traditioneel tapijt op de korte termijn, kunnen ze op de lange termijn kostenbesparend zijn. De mogelijkheid om individuele tegels te vervangen in plaats van de hele vloer te vervangen, kan aanzienlijke besparingen opleveren.

 11. Antislip: Tapijttegels hebben vaak antislip eigenschappen, waardoor Tapijttegels veiliger zijn dan harde vloeren zoals tegels of houten vloeren. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes waar slipgevaar een zorg kan zijn, zoals trappen en gangen.

 12. Allergievriendelijk: Tapijttegels kunnen een goede keuze zijn voor mensen met allergieën, omdat tapijttegels stof en allergenen kunnen vasthouden in plaats van ze in de lucht te laten circuleren. Regelmatig stofzuigen en onderhoud helpt om allergenen onder controle te houden.

 13. Akoestiek verbeteren: Tapijttegels kunnen de akoestiek in een ruimte verbeteren door het geluid te dempen en echo's te verminderen. Dit kan vooral voordelig zijn in ruimtes met harde oppervlakken, zoals vergaderzalen of open kantoorruimtes.

 14. Creatieve patronen: Met tapijttegels kunt u creatieve patronen en ontwerpen maken op de vloer. U kunt verschillende kleuren combineren om unieke en opvallende patronen te creëren met tapijttegels die de esthetiek van de ruimte verbeteren.

 15. Warmte-isolatie: Tapijttegels bieden een zekere mate van warmte-isolatie, waardoor ze comfortabel aanvoelen, vooral op koude vloeren. Dit kan vooral prettig zijn in woonruimtes en slaapkamers.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide