1267
Liever een blokhut
Gepubliceerd: 20-11-2014 Laatste update: 13-07-2023

Een modern gezin heeft over het algemeen gebrek aan ruimte. Dat geldt met name voor de opslag. Waar laten we alle fietsen, het tuingereedschap, de tuinstoelen of de de buiten barbecue?

Tuinhuis
Soms ligt de oplossing voor de hand. Neem een tuinhuis. Dat lost heel wat opslagproblemen direct op. Kijk maar eens bij de blokhut-stunter.nl hoeveel extra ruimte zo'n investering biedt. Over blokhut gesproken. Dat zou natuurlijk ook een oplossing kunnen zijn. Het is allemaal wat robuuster, avontuurlijker en kan ook zo nu en dan dienen om de kinderen een weekendje te gunnen waarbij ze met vrienden(innen) in de blokhut mogen overnachten.

Waarvoor?
Om de juiste keuze te kunnen maken, is het goed eerst te bespreken waarom er een tuinhuis of blokhut moet komen.

1. Puur om meer opslagruimte te hebben?

inspiratiebrochures1.png

2. Om naast extra ruimte ook een mooi terras te realiseren?

3. Voor een deel speelruimte voor de kinderen?

4. Om je even te kunnen afzonderen van alle drukte, dus als 'ontsnappingsruimte'?

5. Om met vrienden te kaarten, sport te kijken, te darten of gewoon gezellig bij elkaar te zitten?

Er zijn heel wat redenen om een tuinhuis aan te schaffen. Wanneer de reden bekend is, kan naar de gewenste grootte gekeken worden. Wat kan in onze tuin en wat -net- niet? Wat mag, bijvoorbeeld bij huurhuizen, en wat niet? Uiteindelijk geldt dat er een enorm aanbod aan tuinhuizen is. Daar ligt het probleem dus niet.

Inspiratie
Om tot een uiteindelijke keuze te komen is het goed ergens wat inspiratie op te doen. Dat kan door bij vrienden, bekenden en buren te kijken. Dat kan door een kijkje te nemen bij blokhut-stunter.nl. Zo krijg je zicht op wat mogelijk is, wat het kost en op welke wijze het geplaatst kan worden of zal worden. Het spreekt voor zich dat het een kostenpost is die overwogen moet worden. Daar staat wel tegenover dat het heel lang een genot zal zijn om er gebruik van te kunnen maken. Zeker wanneer er direct zonnepanelen geplaatst worden waardoor veel elektriciteit gratis gebruikt kan worden. Door te zorgen dat het tuinhuis goed geïsoleerd is, kun je er zelfs bij koud weer gebruik van maken.

Terugtrekken
Zeker wanneer de kinderen nog thuis zijn, is het vaak moeilijk voor ouders of een ouder om zich even af te zonderen. Om even iets te doen waar niet iedereen van houdt of om even rust te nemen. Een mooi ingerichte blokhut werkt daarmee voor het hele gezin. De ene avond kan die ouder zich een paar uur terug trekken. De andere avond mag de jeugd er met vrienden gebruik van maken. Op een mooie zomeravond kun je er met vrienden barbecueën.

Lees ook:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide