1377
Een tweede thuis met een blokhut en tuinhuis
Gepubliceerd: 05-07-2022 Laatste update: 04-09-2023

De tijd dat een tuinhuis en blokhut in een tuin werd geplaatst met als enige doel om de tuinset in de winter neer te zetten en om tuingereedschap op te bergen, ligt inmiddels toch echt wel achter ons.

Tuinhuizen en blokhutten zijn er in alle soorten en maten en laten we eerlijk zijn; De één is nog mooier dan de ander. Deze externe ruimtes zijn tegenwoordig echt een verlengstuk van je huis. Hoe jij het tuinhuis of de blokhut kiest die bij jou past? Wij zetten alles wat je moet weten voor het perfecte tuinhuis op een rijtje.

Ga voor blokhut of tuinhuis in stijl

Om een tuinhuis echt een verlengstuk van je woning te laten zijn is het belangrijk dat het aansluit bij zowel de stijl van je huis als dat van je tuin. Heb je veel hout gebruikt in je tuin? Kies dan een tuinhuis in dezelfde soort hout om het tot een mooi geheel te maken. Geen zin in onderhoud? Dan kun je juist beter van dit plan afstappen.

Een tuinhuis kan namelijk ook het nodige onderhoud vragen, zeker wanneer deze van hout is gemaakt. Dan kun je beter voor strak aluminium gaan, deze moderne tuinhuizen zijn ook een enorm mooie toevoeging aan je tuin. Natuurlijk hangt dit ook samen met je budget, maar toch raden wij aan dit niet als uitgangspunt te nemen. Een kwalitatief tuinhuis gaat namelijk jaren mee, in tegenstelling tot goedkope varianten.

Alles pluis in het blokhut tuinhuis?

Naast dat een tuinhuis of blokhut in de stijl van je huis moet passen, is het ook fijn dat deze natuurlijk doet wat hij moet doen. Wat dat in jouw geval is? Dat kun je alleen zelf bepalen. Zo zijn er zelfs tuinhuizen en blokhutten die gebruikt worden als thuiskantoor, in tijden dat we steeds meer thuiswerken is dit ideaal. Door een externe plek thuis te creëren kun je je ook echt afsluiten van werk nadat je lange dag erop zit.

Maar wanneer je je tuinhuis combineert met een luifel of overkapping, kan het ook een heerlijke loungeplek in je tuin worden. Misschien net op dat plekje waar altijd de zon schijnt, maar jij geen overkapping had. Dit is ideaal te combineren met een heerlijke loungeset en misschien wel met zelfs een officiële buitenkeuken. Maar ook de meer traditionele tuinhuizen of blokhutten met een rustieke uitstraling kunnen nog steeds.

Of je nu een eigen werkplek in de tuin wilt, een speelhuis voor je kinderen (inclusief speelgoed) een tweede woonkamer of een oefenruimte voor je drumstel; Met een tuinhuis of blokhut is echt alles mogelijk!

Lees ook:


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids