1479
Doe eens wat anders met je blokhut
Gepubliceerd: 03-06-2016 Laatste update: 06-06-2022

Een blokhut wordt vaak met veel enthousiasme aangekocht, krijgt een leuk plekje in de tuin en na verloop van tijd zien we dat hij er verwaarloosd bijstaat en vol gestouwd is met rommel. Dat is jammer want een blokhut of tuinhuisje kan je juist zoveel meer nuttige functionele ruimte opleveren. Met een beetje opruimen kan je heus die kano of de fietsen wel in de garage of schuur een plaatsje geven. Daarnaast is het ook wel een zonde om enkele duizenden euro's uit te geven aan een rommelhok. Is het je puur en alleen om opslagruimte te doen kan je beter een tuinkast kopen, dan ben je met een paar honderd euro klaar.

Blokhut ideeën
Er zijn vandaag de dag genoeg kant-en-klare blokhutten die goed genoeg geïsoleerd kunnen worden om er ook in de winter gebruik van te maken. Een tuinhuis is in principe helemaal in te richten zoals je het zelf wilt. Zo is een blokhut:

    • Ideaal om als werkruimte of atelier gebruiken. Je zit ver genoeg van je huisgeluiden om er niet door gehinderd te worden en je bent toch lekker thuis. Nog een voordeel van een blokhut is dat je er, wanneer je je aan bepaalde voorwaarden houdt, geen bouwvergunning voor aan hoeft te vragen.
    • Een heerlijk plekje om je terug te trekken. Een oase van rust om eens lekker een boek te lezen of te mediteren. In Engeland heeft een tuinhuis al eeuwen lang de functie van theehuis. Richt je blokhut in met een paar comfortabele zitmeubelen, hang wat planken aan de wand of zet er een boekenkast in. Met een paar leuke decoraties aan de wand maak je het vervolgens helemaal af. Hou je niet zo van kolossale meubelen, een tuinhuis is immers maar beperkt in ruimte, doet een bamboe of wicker tête-à-tête setje het fantastisch of vrolijk gekleurde hangstoelen.
    • Heel goed als extra logeerruimte te gebruiken. Je creëert er, in je op zich toch eenvoudige tuinhuis, een allure van een gastenverblijf mee. Je logés zullen er zich meer op hun gemak voelen en het heeft ook wel wat, zo'n vakantiehuisje in de tuin.
    • Prima te benutten als privé wellness. Blokhutten zijn als het ware gemaakt om er een Finse sauna in te zetten of een bubbelbad. Koelkastje erin en een vuurplaats, dat kan een vuurtafel, barbecue of haard zijn, en je creëert voor jezelf een ongekende vakantiesfeer.
Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids