2327
Zit straks niet op hete kolen, koop nu een goede barbecue
Gepubliceerd: 15-04-2021 Laatste update: 15-09-2023

Dat barbecueën alleen iets is voor op de camping en met goedkope hamburgers is echt achterhaald. Zelfs in de winter wordt er tegenwoordig gebarbecued, een lekker doorrookte rosbief van de big green egg, wie gaat er niet van watertanden? De echte vegetariër hoef je er wellicht niet wakker voor te maken, maar groente grillen kun je op een goede barbecue ook echt naar een volgend niveau tillen.

Soms worden barbecues zelfs ingericht als complete buitenkeukens, super gezellig én smakelijk. Wat je ook gaat bereiden, om het echt lekker te maken heb je natuurlijk wel een goede barbecue nodig. Wij leggen je uit waar je op moet letten.

Om maar met een klassieker te beginnen, die je vast wel kent van de kampeervakantie van vroeger: De houtskoolbarbecue. Het geklungel met briketten, houtskool en aanmaakblokjes, soms lastig maar het geeft wel een gezellige sfeer.

inspiratiebrochures1.png

Daarnaast kun je het overal doen, van je eigen tuin tot in themiddle of nowhere. Realiseer je wel dat het langer duurt voor de barbecue op temperatuur is en dat je deze temperatuur niet eenvoudig kunt bepalen. Heb je echt veel geduld? Dan raden wij je aan briketten te gebruiken. Bij houtskool heb je daarentegen nog steeds wel 30 minuten nodig voor een prima temperatuur. Briketten kun je daarnaast vaker gebruiken terwijl je houtskool continu moet bijvullen. Aan jou de keuze.

Sta je toch op de camping zonder stroom maar geen zin in opwaaiend as over je steak? Dan is de gasbarbecue een goede optie. Het voordeel is, je zet hem aan en gaan! De barbecue is meteen op temperatuur en deze warmte is ook nog gemakkelijk te verhogen of te verlagen. Je zult wel een gasfles moeten aanschaffen en bijvullen na een aantal sessies. Dit zijn zware jongens en kost eveneens het nodige. Daarnaast brengt het gebruik van gas altijd risico’s met zich mee.

Wil jij echt voor safe gaan, en er is een stopcontact in de buurt? Dan is de elektrische barbecue jouw keuze. Bij elektriciteit speel je dus op safe, snel op temperatuur en deze is perfect aan te passen. De echte rokerige smaak zul je helaas niet krijgen. Échte barbecue fanaten missen de echte beleving een beetje.

Ben je helemaal gegrepen door het barbecue virus? Dan kun je overwegen een zogenaamde buitenkeuken aan te schaffen. Naast een grill waar je vlees op kunt bakken is hierbij meer mogelijk, er zijn diverse niveaus waarop je kan bakken en soms zit er zelfs een bakplaat bij. Als dat geen smullen wordt. Bij de aanschaf van zo’n professioneel exemplaar horen natuurlijk goede barbecue accessoires. Dan ben je helemaal klaar om het vuur aan te gooien!

Over klaar gesproken, dat ben je natuurlijk pas helemaal als hij weer keurig schoon in je garage staat. Dat schoonmaken is wel een dingetje, want het druipende vet zorgt voor een vieze barbecue die lastig schoon te krijgen is. Maar meteen schoonmaken raden wij je wel aan, uiteraard na afkoelen. Want het komt de levensduur van de barbecue echt ten goede wanneer je hem mooi blinkend houdt. Hiervoor zijn speciale sprays en andere middelen te koop. Dit lijkt wellicht wat overbodig tót het moment dat jij de persoon bent die de sjaak is en dit klusje mag klaren. Voorweken scheelt wellicht ook wat spierpijn in je arm de volgende dag. Iedereen klaar, barbecueën maar!

Lees ook:


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids