2199
Barbecue schoonmaken? Zo gepiept met onze tips!
Gepubliceerd: 28-04-2021 Laatste update: 15-09-2023

Barbecueën op mooie zomeravonden in goed gezelschap, we houden er allemaal van. Het schoonmaken van de barbecue, dat is andere koek. Een eerste tip hierbij is; Hoe langer je wacht, hoe vervelender het wordt. Het vet koekt aan op het rooster en hoe harder dit wordt, hoe lastiger het weer weg te halen is. Om het dezelfde avond mét een wijntje (of twee) op te doen is misschien wel erg ambitieus, maar wacht echt niet te lang. Pak dit klusje zeker de volgende ochtend meteen op en het vet verdwijnt als sneeuw voor de zon met onze tips.

Je hebt besloten een nieuwe barbecue te kopen en bent zeer kritisch bij het uitzoeken, ook je partner heeft nog wel een wensenlijstje waar het gaat om een nieuw exemplaar. Maar eenmaal aangeschaft is het natuurlijk super zonde hem niet goed te onderhouden. Daarom gaven wij je ook meteen als tip, reinig de barbecue na elk gebruik. Dit voorkomt dat er hardnekkig vuil ontstaat.

Oppervlakkige resten kun je namelijk eenvoudig met goedkope huis, tuin- en keukenmiddeltjes verwijderen. Een ui, citroen of baking soda, alle drie werken ze top. Het liefst is het rooster nog een beetje warm. Wrijf het rooster in met een opengesneden ui of citroen en wanneer je kiest voor baking soda, maak dan een dik papje van water en soda en gebruik een spons. Kwestie van even in laten trekken en afnemen.

inspiratiebrochures1.png

Soms helpt het om het rooster weer iets te verwarmen op het vuur, hierdoor komt het vuil weer los. Vervolgens afnemen met een oude doek en je rooster is weer als nieuw.

Voor de nazorg raden we je aan om het rooster in te smeren met olie, dit voorkomt roestvorming en is ook handig voor het eerst volgende gebruik. Maar is het helaas al te laat en is je rooster echt goed vies? Dan is grover geschut wat je nodig hebt.

In de supermarkt zijn specifieke barbecuereinigers te koop, hiermee kun je het rooster inspuiten en vervolgens afnemen. Dit is wel vaak chemisch en zeer agressief spul, dus reinig het rooster goed na met water en afwasmiddel. Als tussenvariant kun je nog proberen met baking soda en een staalborstel alles eraf te boenen.

Staalborstels zijn krachtig en verwijderen veel vuil, het kan echter ook voor beschadigingen van je rooster zorgen. Dat is dan óók weer zonde van die nieuwe barbecue. Dus pas met dat schrobben wel een beetje op.

Dan nog een laatste tip; Bombardeer jezelf als chef toetjes, kun jij mooi ijsjes gaan maken en laat je de rest het vuile werk doen. Wel even vooraf onze tips met ze delen hè!

Lees ook:


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide