1109
De heetste interieurtrend: de vuurtafel
Gepubliceerd: 26-05-2022

Wat is er nou gezelliger dan bij een knetterende vuurtafel in je tuin, op het terras of in je huis te zitten? Juist, niets! Een vuurtafel is dé manier om je interieur een boost te geven. Niet alleen qua uitstraling, maar ook de gemoedstoestand gaat er direct op vooruit. Het geeft namelijk meteen sfeer en warmte aan elke ruimte.

Verschillende soorten vuurtafels

Vuurtafels zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Kies je liever voor een strak en modern model of juist eentje met een klassieke uitstraling? Denk bijvoorbeeld aan RVS, aluminium of natuursteen. Er is genoeg keus! 

Design tip: plaats je vuurtafel in het midden van de ruimte, het is een echte eyecatcher en heerlijk om rond te relaxen.

inspiratiebrochures1.png

Vuurtafel op elektrische basis

Met deze vuurtafel heb je geen last van rook, geur of as en je kunt 'm altijd aan- en uitzetten. Een elektrische vuurtafel kan flink wat warmte afgeven en extra ventilatie in huis is overbodig. Een nadeel van een elektrische vuurtafel is dat ze minder sfeervol zijn, omdat er het vuur vaak minder realistisch is..

Vuurtafel op gas

Een gas vuurtafel is een vuurtafel die werkt op aardgas. Het vuur kan erg lang branden en geeft ook nog eens veel warmte af. Omdat het vuur fel is, is het belangrijk dat je deze tafel buiten neerzet en goed ventileert. 

Vuurtafel met hout

Met een houtgestookte vuurtafel maak je één van gezelligste vuren. Denk aan knisperend hout, vonkjes en de geur van verschroeiend hout. Een groot nadeel is dat het heel erg rookt en je moet erop letten dat het vuur niet uitwaait.

Vuurtafel met bio ethanol

Bio-ethanol is een duurzame, milieuvriendelijk brandstof op basis van plantaardige producten (suikerbieten en maïs). 

Het voordeel van een bio-ethanol vuurtafel is dat je er geen last van hebt qua rook, geur of vonken en er toch uitziet als een echt vuur. Wel geeft het niet zoveel warmte af als bijvoorbeeld een elektrisch of houtvuur. 

Kant en klaar of doe-het-zelver?

Loop je warm voor een vuurtafel, maar weet je nog niet precies wat je budget is? Er zijn twee opties: kant-en-klaar of doe-het-zelver. Bij de eerste optie heb je snel een vuurtafel in huis, maar ben je wel wat duurder uit.

Wil je liever zelf aan de slag, dan kan dat natuurlijk ook. Een eenvoudige bio ethanol brander heb je al vanaf zo'n 100 euro. Als je handig bent, kun je zo zelf een bestaande tafel verbouwen, of een volledige nieuwe vuurtafel maken.

Kan een vuurtafel ook binnenshuis?

Ja, maar niet met alle brandstoffen. Enkel elektrische en bio-ethanol vuurhaarden zijn geschikt om binnenshuis te gebruiken. Bij een vuurtafel op gas of hout is er een grote toevoer van frisse lucht / zuurstof nodig, anders is er een risico op rook- en koolmonoxidevergiftiging.

Zo, nu weet je alles over deze heerlijke sfeermaker. Wat ga jij kiezen: elektrisch, gas of hout? Of toch liever zelf aan de slag met een doe-het-zelf vuurtafel? Wij zijn benieuwd!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide