6136
5 lifehacks om je vriezer te ontdooien
Gepubliceerd: 05-09-2020 Laatste update: 28-04-2024

Kijk jij ook altijd zo op tegen het ontdooien van de vriezer? Dat begrijpen wij wel, want het is niet bepaald een leuk klusje. Het kan een waar waterballet worden met stukken ijs die je maar niet loskrijgt. Gelukkig is dat verleden tijd, want met deze handige lifehacks heb jij je vriezer in een handomdraai ontdooit. Meer weten? Lees dan gauw verder!

Waarom moet jij je vriezer af en toe ontdooien?

Alhoewel het ontdooien van je vriezer niet het allerleukste klusje is, is het wel broodnodig. Overtollig ijs in je vriezer kan de machine beschadigen, en het is daarbij niet goed voor je energierekening. Ieder laagje ijs op de vrieselementen zorgen ervoor dat je meer en meer energie verbruikt. Om nog maar niet te spreken over de bacteriën die in dat overtollige ijs kunnen groeien.. Zet je vriezer uit voordat je aan de slag gaat. Je producten kun je in een koeltas bewaren, of in een andere vriezer als je die mogelijkheid hebt. Let op: gebruik geen ijzeren materialen om het ijs een handje te helpen, want zo kun jij je vriezer beschadigen. Plastic of hout doet het werk net zo goed!

Lifehack 1: ga voor ontdooi spray

Er is een speciaal product op de markt gebracht om je vriezer makkelijk te ontdooien: een ontdooi spray! Je hebt ze van verschillende producenten, dus je kunt kiezen welke het beste bij jou en je portemonnee past. Door het gebruik van een ontdooi spray ben je vaak al na tien minuten klaar. Zo gepiept, dus!

Lifehack 2: niet alleen goed voor je haar – gebruik je föhn

Je geliefde föhn is niet alleen geschikt om je kapsel in model te brengen, maar is ook een uitstekende tool om je diepvries mee te ontdooien! Door de (warme) luchtstroom van je föhn smelt het overtollige ijs zo weg.

Lifehack 3: net zo handig; de ventilator

Een ander apparaat die door de luchtstroom korte metten maakt met overtollig ijs in je vriezer, is de ventilator. Het geeft niet dat deze koele lucht uitblaast: door het stromen van de lucht smelt het ijs ook weg. En handig: je hoeft dit apparaat niet constant vast te houden.

Lifehack 4: de plantenspuit maakt het je makkelijk

Een ander handig trucje om je diepvries te ontdooien is het gebruik van een plantenspuit met heet water. Zo’n spuit heeft vrijwel iedereen in huis, en het kost geen energie om op deze manier je vriezer te ontdooien. Spuit het hete water over het ijs dat je weg wilt hebben, en het smelt binnen no time je vriezer uit..

Lifehack 5: doe het in de winter

Deze hack heeft niet te maken met de manier waarop jij je vriezer ontdooit, maar juist met wánneer je dit doet. Als je in de koude wintermaanden je vriezer ontdooit, kun je mooi de inhoud van je diepvries buiten zetten. Geen gedoe met koelboxen, dus, want je producten blijven gewoon vers in de ijskou buiten. Handig!

Lees ook: IJskoud de beste: alles over vriezers en  STAPPENPLAN: HET ONTDOOIEN EN SCHOONMAKEN VAN JE VRIEZER


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide