3484
Schoonmaken met een citroen

Ken je dat? Je hebt een citroen nodig voor een recept. Of je stopt zo af en toe een partje in je mixdrankje. Maar je koopt die citroenen vaak in een netjemet drie tegelijk. Wat doe je met die andere citroenen? Laat ze niet uitdrogen en ga ermee schoonmaken! Citroentjesfris met deze schoonmaaktips.

Je nieuwe huishoudhulp

Met een mengsel van citroen met zout haal je allerlei vlekken uit je kleding. Olie, wijn, bessen of zweet, het vliegt eruit. Vooral de witte was gaat extra stralen als je een scheutje citroensap toevoegt aan je wasmiddel. Houd je wel van een glimmende spiegel of stralende ramen? Voeg dan een paar eetlepels citroensap aan je emmer water toe. Eenvoudig en hartstikke effectief. Je kunt citroen ook inzetten als luchtverfrisser door een bakje water met citroensap neer te zetten. Het gaat nare luchtjes te lijf en je huis ruikt citroenfris.

Een blinkende badkamer

Als je gelijke delen water en citroensap in een plantenspuit doet, heb je altijd een prima allesreiniger bij de hand. Citroen is ook een prima toiletreiniger. Een vieze badkuip ga je te lijf met een halve citroen en een beetje zout. Met hetzelfde mengsel kun je zelfs schimmel van de tegels verwijderen. En wist je dat je kalkaanslag kunt verwijderen door het met een halve citroen te boenen? Erna een beetje citroensap in laten trekken en afspoelen is afdoende. In combinatie met baking soda is citroen zelfs geschikt als afvoerontstopper.

Vetoplosser

Ken je dat, die plastic bakjes die de geur én kleur aannemen van het gerecht dat erin gezeten heeft? Wrijf er met een halve citroen erdoor en het is weg. Ook in de rest van keuken is de citroen je natuurlijke schoonmaakhulp. Wist je dat je de oven ermee kunt schoonmaken? Citroen is van zichzelf een vetoplosser. De snijplank, magnetron en vaatwasser maak je eenvoudig schoon met een stukje citroen. Bij die laatste leg je gewoon een schijfje citroen in je bestekbak. Heb je met knoflook of vis gewerkt, dan maakt een beetje citroensap je handen weer fris. En stinkt je koelkast? Een halve citroen doet wonderen!

Met citroen krijg je schoon:

- de witte was
- de ramen en spiegels
- kalkaanslag

Wist je dat je citroen ook kunt gebruiken:

- als luchtverfrisser (ook in de koelkast)
- om vlekken te verwijderen (in combinatie met zout)
- voor het schoonmaken van je vaatwasser

Gebruik citroen absoluut niet voor

-het schoonmaken van je tanden

Houd je wel van schoonmaken met natuurlijke schoonmaakmiddelen? Check dan ook onze tips voor het schoonmaken met baking soda.

Nog meer lezen over schoonmaken?


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide