533
Geheime levenshacks: onverwachte tips voor een makkelijker huishouden
Gepubliceerd: 08-10-2023

Soms is het huishouden net als een puzzel waarvan je niet alle stukjes hebt. Je vraagt je af of er een gemakkelijkere manier is om bepaalde klussen te klaren. Het goede nieuws is: die is er! Dit artikel belicht enkele van de meest verrassende huishoudhacks die je waarschijnlijk nog niet kent. Geloof ons, dit zijn geen alledaagse tips; dit zijn echte levensveranderende trucjes!

Kranten als glanzende raamwassers: Ramen lappen met... kranten?

Ja, je leest het goed. Zeg vaarwel tegen dure glasreinigers en tijdrovende methoden. Pak gewoon een oude krant en wat water met een beetje afwasmiddel. Maak je raam eerst schoon met het sopje en een doek, en gebruik dan een verkreukelde krant om het raam droog te vegen. Je zult merken dat je ramen er nog nooit zo schoon hebben uitgezien.

De undercovercarrière van koffiefilters: Koffiefilters als multitaskers

Koffiefilters zijn niet alleen voor je ochtendbakkie. Je kunt ze ook gebruiken om je spiegels en glazen oppervlakken schoon te maken. Ze laten geen pluisjes achter en zijn ideaal voor een streeploos resultaat. En heb je ooit gedacht aan het gebruiken van een koffiefilter om de bodem van een bloempot te bedekken? Zo kan het water weglopen, maar blijft de aarde waar hij hoort: in de pot.

wonenonline-schoonmaakguide-banner.png

Sokken redden de dag: Sokken als stofdoek

Heb je wat oude sokken die je niet meer draagt? Trek ze aan over je handen en je hebt een perfecte stofdoek! Het textiel van de sokken is geweldig voor het opnemen van stof. Pluspunt: je kunt er gemakkelijk moeilijk bereikbare plekken mee schoonmaken, zoals jaloezieën of achter radiatoren.

Bliksemsnelle wasdroger: De wasdroger en aluminiumfolie

Wil je statische elektriciteit in je kleding vermijden? Gebruik dan een bal van aluminiumfolie in de droger. Het helpt niet alleen om statische elektriciteit te verminderen, maar het kan ook de droogtijd verkorten. Win-win!

De tuinfluisteraar: Tandenborstel en oude zeep in de tuin

Een oude tandenborstel kan een tweede leven krijgen als tuinhulp. Gebruik hem om kleine plekken zoals de bladeren van planten of tuinmeubelen te schrobben. Bewaar je oude stukjes zeep in een panty en hang dit in de tuin. Wanneer je je handen wilt wassen, hoef je alleen maar het zeepzakje te pakken en het onder de kraan te houden.

De warme magie van de haardroger: Haardroger tricks

Je zou er niet meteen aan denken, maar een haardroger kan behoorlijk veelzijdig zijn. Gebruik hem bijvoorbeeld om een kaars sneller te laten smelten, zodat je het lont makkelijker kunt aansteken. Of richt de haardroger op een sticker die je wilt verwijderen. De warmte zal de lijm losmaken, waardoor je de sticker gemakkelijk kunt verwijderen.

Het wondermiddel in je keuken: De wonderen van baking soda

Dit goedje kan echt voor bijna alles gebruikt worden. Meng het met een beetje water tot een pasta en gebruik baking soda als een schuurmiddel voor je aanrecht of gootsteen. Je kunt het ook in je koelkast plaatsen om nare luchtjes te neutraliseren. En als je het combineert met azijn, heb je een uitstekende ontstopper voor je afvoer!

Een serveerbeurt voor je tennisbal: De kracht van een tennisbal

Heb je een tennisbal in huis? Snijd er een klein stukje vanaf en gebruik het als een superhandige flesopener. Het rubber van de tennisbal geeft je extra grip, waardoor het een fluitje van een cent wordt om lastige deksels open te krijgen.

Koude oorlog tegen kauwgom: Vriezer tegen kauwgom

Niets is zo irritant als kauwgom op plekken waar het niet hoort. Als je kauwgom in je kleding hebt, stop het kledingstuk dan in een plastic zak en leg het een paar uur in de vriezer. De kauwgom zal hard worden en je kunt het gemakkelijk verwijderen zonder de stof te beschadigen.

Voorraadmeester in je broekzak: Gebruik een notitie-app voor je voorraad

Heb je een smartphone? Maak dan een lijstje in een notitie-app van alle producten die je in je voorraadkast hebt. Zo voorkom je dat je onnodig veel van hetzelfde koopt en weet je altijd wat je in huis hebt voor een snelle maaltijd.

Zout als wijnredder: Zout om wijnvlekken te verwijderen

Als je rode wijn morst, is zout je nieuwe beste vriend. Bestrooi de vlek royaal met zout en laat het even inwerken. Het zout absorbeert de wijn, waarna je het gemakkelijk kunt opzuigen. Daarna zoals gewoonlijk wassen.

Het ei-orakel: Het ei-testje

Weet je niet zeker of je eieren nog goed zijn? Doe de test met een kom water. Leg het ei in het water: als het blijft drijven, is het niet meer goed. Als het zinkt, kun je het nog veilig eten.

Wodka: niet alleen voor cocktails: Wodka voor je bloemen

Dit klinkt misschien gek, maar een scheutje wodka in het water van je bloemenvaas kan helpen om je bloemen langer vers te houden. Voeg ook een snufje suiker toe als voeding voor de bloemen. Vergeet niet het water om de paar dagen te verversen!

Pindakaas als schoonmaakwonder: Pindakaas als lijmverwijderaar

Als je moeite hebt met het verwijderen van etiketten en de achtergebleven lijm, is pindakaas de oplossing. Smeer een beetje pindakaas op de lijmresten en laat het even intrekken. Daarna kun je het gemakkelijk wegvegen.

Lees ook

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide